Vasemmisto, keskusta ja oikeisto

Vasemmisto, keskusta ja oikeisto

Mitkä nykyiset suomalaiset puolueet luetaan vasemmistoon, mitkä keskustaan ja mitkä oikeistoon? Osaan kyllä vastata kysymykseen osittain itsekin, mutta kaikki eivät ole selviä. Entä ajattelevatko jotkut niin, että keskustaa ei ole, vaan puolueet ovat joko vasemmisto- tai oikeistopuolueita?

4 vastausta

Nykyään useammin ajateltaneen, että vasemmisto-keskusta-oikeisto -jaottelu ei tee oikeutta puolueiden välisille eroille, vaan mukaan tarkasteluun pitäisi ottaa ainakin vielä konservatiivi-liberaali -akseli. Alla yksi vaalikonevastauksiin perustuva analyysi eri puolueiden sijoittumisesta poliittiselle kartalle muutaman vuoden takaa.

Kommentit (0)
16.01.201516:38
8102
61

Aivan tahallaan ja myös kurillani kirjoitan tämän vastauskenttään: Löytyipä tällekin mielestäni hyvin jäsentyneelle ja asialliselle forumille Järjestyksenpitäjä!  On se niin vaikeeta ja harmittaa, niin, kun kommentti ei olekaan kommenttikentässä, mihin se kuuluu ja missä sen pitäisi yleisen järjestyksen ylläpitämiseksi olla ;-)

Kommentit (0)
16.01.201512:36
23692
50

Tasapuolisuutta harrastamaan pyrkivänä henkilönä nyt on aivan pakko kysyä seuraavaa:

Suomalaisilla puolueilla on tunnetusti omat, vakiintuneet, virallisluonteiset nimilyhenteensä.

http://www.kotus.fi/julkaisut/kielipalstat/kuukauden_kielijutut/kielijut...

Kuvastaako siis vastaajan valitsema "erantilainen" linja vain hänen omia vai yleisemminkin Helsingin kaupunginkirjaston mieltymyksiä ja antipatioita?

Kommentit (1)
Kommentit kannattaa kirjoittaa kommenttikenttään, niin varsinaiset vastaukset erottuvat ... Kommentit kannattaa kirjoittaa kommenttikenttään, niin varsinaiset vastaukset erottuvat sitten paremmin. Uudet kysymykset taas kannattaa esittää kysymyskentässä, niin kirjaston väki vastaa niihin todennäköisemmin.
16.1.2015 15:26 Matti Rantanen 5242
16.01.201515:54
23692
35

Palstaa pitkään seuranneena toteaisin kuitenkin, että hyvin useasti vastauskenttään on kirjoitettu kommentteja, joilla ei ole minkäänlaista yhteyttä itse kysymykseen (Ks. esim. kysymys "Missä laulussa - - ostetaan kopeekalla leipää"). Ilmeisesti omassa,mielestäni hyvin aiheellisessa (retorisessa) kysymyksessäni oli jotain sellaista, mikä tällä kerralla sai "Matti Rantasenkin" reagoimaan?

Kommentit (0)

Vastauksesi