Varusmiespalvelukseen astuvalle jaetaan alkajaisiksi sotilaselämässä...

Varusmiespalvelukseen astuvalle jaetaan alkajaisiksi sotilaselämässä...

Varusmiespalvelukseen astuvalle jaetaan alkajaisiksi sotilaselämässä tarvittavat varusteet, sen jälkeen aletaan perusteellisesti, vaiheittain opetella niiden käyttöä. Tähän on yksi poikkeus, väline jota ilman kukaan vähänkään eräelämään perehtynyt ei selkosille lähde: puukko. Miksi se ei kuulu itsestäänselvyytenä kaikille alokkaille jaettaviin varusesineisiin, eipä vuolemisesta tai muustakaan puukon käytöstä taideta oppitunteja järjestää?

Vastaus

Puolustusvoimien julkaiseman Ruotuväki-lehden numerossa 2/2011 mainitaan tapaus, jossa palvelukseen astuvalta takavarikoitiin tämän mukanaan tuoma veitsi. Itsestäni on varsin ymmärrettävää, ettei alokkaiden haluta kuljeskelevan kasarmilla teräaseiden kanssa. Tarkoituksena on estää vaaratilanteet. Moni asepalveluksen suorittanut varmasti on sitä mieltä, että alokkaiden joukossa on aina joku, jonka ei soisi kuljeskelevan puukko taskussa.

Oman puukon saa maanpuolustus.net-foorumin keskustelun perusteella yleensä ottaa mukaan eräolosuhteissa tapahtuviin harjoituksiin. Sen tarve kuitenkin riippuu koulutuksen sisällöstä. Uskoisin että opastusta puukon käyttöön saa, mikäli siihen tarvetta. Suomen armeijassa ei kai kuitenkaan varusmiehille opeteta veitsen käyttöä lähitaistelussa, joten puukkoa tarvitaan lähinnä veisto- ja narunkatkaisuhommissa, joiden luulisi onnistuvan parikymppisiltä ilman erillistä koulutustakin.

Lähteet:

http://www.puolustusvoimat.fi/fi/Ruotuvaki/Etusivu/?urile=wcm%3Apath%3A/...

http://maanpuolustus.net/showthread.php?tid=735

Kommentit (0)

Vastauksesi