Varastokirjasto

Varastokirjasto

Mitä suomalaisia aikakauslehtiä voi lainata Varastokirjastosta?

2 vastausta

Voit tutkia Varastokirjaston lehtikokoelmia Vaari-tietokannasta ( https://vaari.linneanet.fi/ ) esimerkiksi kirjoittamalla hakusanaksi kausijulkaisut ja rajaamalla haun julkaisumaaksi Suomen. Tässä linkki tällä tavoin tehdyn haun tulokseen.

Kannattaa muistaa, että hakutulos ei välttämättä ole täysin kattava, että kaikkien julkaisujen saatavuutta ei suoraan näe tietokannasta ja että kokoelmissa olevien lehtinimekkeiden kaikkia numeroita ei välttämättä ole saatavilla.

Pääsääntöisesti Varastokirjastossa oleva aineisto on lainattavaa, mutta kirjasto ei palvele henkilöasiakkaita suoraan, vaan voit tilata Varastokirjaston aineistoa oman lähikirjastosi kaukopalvelun kautta. 

 

Kommentit (0)
14.04.201610:05
27610
17

Sivusta kuultua: varastokirjasto on ahtaana, täynnä, kestää usein pitkään ennen kuin sinne toimitettu aineisto on käytettävissä.

Itse koettua: Kokoelmassa on suurena haittana se, että osassa aineistoa on varsin puutteellinen sisällönkuvailu. Asiasanat ovat summittaisia tai niitä ei ole lainkaan. Joten voi tapahtua niin, että siellä oleva materiaali ei tule käyttöön, ellei hakija tiedä täsmällisiä tekijä-nimeketietoja, ja/tai ellei kaivattu asia ole nimekkeessä mainittuna.

Sääli, sillä siellä on paljon todella kiinnostavaa aineistoa. Sellaistakin, mitä ei ole missään muualla Suomessa, jopa globaalisti ainutlaatuista tavaraa. Johtaneeko se, että aineistoa ei käytetä, samaan kuin monessa muussa paikassa: aletaan hävittää sellaista, mitä ei käytetä?. Mitenkä sitä voi käyttää, jos ei sitä hakumenetelmin löydy?

Kommentit (0)

Vastauksesi