Vanha ohjekirja ryijykoneen käyttöön

Vanha ohjekirja ryijykoneen käyttöön

Sain lahjaksi vanhan Lonicera Ag Ryijykoneen. Siitä löytyy yksi ainoa tieto netistä (Kauppa/kierrätyskeskus -sivustolta). Mistähän voisin tilata ohjekirjan/ kopion ohjekirjasta/ tai löytyisikö ohjekirja netistä?

Kuvat: 
2 vastausta

Tosiaan, googlettaminen ei tuota tulosta. Sama kierrätyskeskus-ilmoitus on ainut johtolanka jonka mekin verkosta löysimme. Voisikohan kyseessä olla saksalaisvalmisteinen kone: Ag=Aktiengesellschaft (osakeyhtiö).

Lähetimme kysymyksen Suomen käsityön museoon Jyväskylään. Heilläkään ei ollut tietoa laitteesta, vastauksen mukaan: "Kyseinen ”ryijykone” ei ollut meillekään täällä museossa tuttu. Käyttöohjeessa näyttää lukevan Jokanaisen käsityökurssi. Samalla nimellä löytyy meiltä kolme kansiota 1980-luvun alusta. Kansiot sisältävät erilaisia käsityöohjeita, mutta kyseistä laitetta ei kuvissa näy. Ehkä sarjassa on ollut useampiakin kansioita jotka löytyisivät kirjastosta tai antikvariaatista?"

Suomen kirjastoista ei näyttäisi Jokanaisen käsityökurssi -kansioita löytyvän. Verkkohaun perusteella antikvariaateissa ja netin osta ja myy -sivustoilla niitä liikkuu. Kovin on neulan etsimistä heinäsuovasta tämä ohjekirjan haku. Sikäli kun joku lukijoistamme ei osaa vinkata apua. Jospa jollakulla olisi vastaava laite ohjekirjoineen?

Kommentit (0)
04.02.201914:04
27523
23

Turun yliopiston kirjastolla on pienpainatekokoelma, jossa on kaikenlaista mielenkiintoista. Kokeilepa, jos sieltä löytyisi. Eivät ole kaikki tallennettuja, joten tarvitset henkilökunnan apua.

Kommentit (0)

Vastauksesi