Valurautapadan rasvapolttoValurautapadastani hilseili rasvapoltto osittain pois.

Valurautapadan rasvapolttoValurautapadastani hilseili rasvapoltto osittain pois.

Valurautapadan rasvapoltto
Valurautapadastani hilseili rasvapoltto osittain pois. Olen yrittänyt uutta rasvapoltto ihralla, öljyllä ja ankan rasvalla. Rasvapoltto ei kuitenkaan tunnu onnistuvan sähköliedellä tai -uunissa. Poltosta ei tule tasaista, eikä se pysy. Miten tai missä rasvapolton voisi tehdä kunnolla.

Vastaus

Pahoittelemme vastauksen viipymistä. Ehkä kannattaa kokeilla kokki Jaakko Kolmosen ohjetta:
Hehkuta valurautaiset astiat tulella n. 700 asteessa. Tämä käsittely puhdistaa astiat huolella ja parantaa käyttöominaisuuksia huomattavasti. Hehkutus ei sovi astioille, joissa on muovi- tai puuosia.
Polta tulisijassa pari pesällistä puita, anna vetopellin olla auki ja nosta astia hiillokselle. Valurauta alkaa hehkua parin minuutin kuluttua, jolloin kaikki lika palaa pois. Astian annetaan jäähtyä hiilien päällä tai se nostetaan varovasti pois tulisijasta. Kun astia on jäähtynyt alle 100 asteen, se harjataan puhtaaksi (älä käytä muoviharjaa, se sulaa). Kuuman astian pinta sivellään suolattomalla silavalla ja annetaan padan imeä rasvaa vähintään tunnin ajan. Kuumenna astia 200-asteisessa uunissa vielä tunnin verran.
Lähde: http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/vihjeet_ja_oppaat/keittion_tarvikk...

Valurauta-astioiden käyttö- ja hoito-ohjeita:
https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/MKN_SIVUSTO/12_KOTITALOUS/13_RU...
https://martat-fi.directo.fi/neuvot_arkeen/ruoka/astiat_ja_tyovalineet/a...
http://wiki.rihmasto.fi/wik1//index.php/Valurautapannu
http://www.anttiairio.fi/fi/kayttoohjeita/valurauta.html
http://www.hackman.fi/web/hackmanwww.nsf/fi/keitto-_ja_paistoastiat_bras...

Kommentit (0)

Vastauksesi