"Valurautainen keittolevy tulisijoihin, halk.

"Valurautainen keittolevy tulisijoihin, halk.

"Valurautainen keittolevy tulisijoihin, halk. 325 mm
Liesitasot ja keittolevyt on syytä rasvapolttaa säännöllisesti läskipalalla tai ruokaöljyllä."Mitähän varten ja miten tuo tehdään käytännössä?

Vastaus

Rasvapolton tarkoitus on suojata huokoista rautaa ruostumiselta.

Martat ohjeistavat rasvapolttamaan valurautaisen keittotason seuraavasti:

- Puhdista levyt esimerkiksi hankaamalla niitä ruokasuolalla, teräsvillalla tai karhunkielellä, huuhtele ja kuivaa.

- Lämmitä levyjä hieman ja levitä sen jälkeen ohut kerros parafiiniöljyä tai puhdasta vaseliinia. Älä käytä ruokaöljyä palovaaran vuoksi!

- Polta rasva kiinni kuumentamalla levyjä (täydellä teholla) muutama minuutti. Pyyhi ylimääräinen rasva pois.

- Rautakaupasta saa kauniin kiillon antavaa liesimustaa. Levitä sitä käyttöohjeen mukaan kylmälle levylle ja lämmitä. Varo, ettet suttaa kalusteita tai itseäsi.

Valurautainen liesitaso pysyy parhaiten puhtaana, kun pyyhit ja puhdistat levyt heti käytön jälkeen käsiastianpesuaineveteen kostutetulla liinalla. Huuhtele pesuaine pois ja kuivaa pinnat, jotta levyt eivät ruostu.

Lähde:

Ohjeita lieden puhdistukseen
http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/kodinkoneet/liesi/lieden_hoito/

Kommentit (0)

Vastauksesi