Valtionhotelleja on esim. Imatralla ja Punkaharjulla.

Valtionhotelleja on esim. Imatralla ja Punkaharjulla.

Valtionhotelleja on esim. Imatralla ja Punkaharjulla. Mutta mitä se valtionhotelli oikein tarkoittaa? Eikö Imatrakin ole osa Rantasipiä?

Vastaus

Punkaharjun Valtionhotelli oli alun perin nimeltään Punkaharju Hotelli. Hotelli rakennettiin 1845 tsaarin metsänvartijan taloksi ja heti alusta asti talosta oli varattu muutama huone Pietarista ja Viipurista tuleville matkustajille. Kun Suomi itsenäistyi, hotelli siirtyi valtion omistukseen. Vuonna 2006 valtion kiinteistöyhtiö Kapiteeli myi hotellin Eläke-Fennialle. Punkaharjulla yrittäjänä on nykyisin helsinkiläinen Flow Catering Oy.

Imatran Linnahotellin rakennutti aikoinaan Suomen senaatti. Hotellin alkuperäinen nimi oli Grand Hotel de Cascade ja nimi vaihdettiin myöhemmin suomenkieliseksi Valtionhotelliksi. Imatran Valtionhotellista arveltiin, että hotellin sittemmin pysyväksi muodostunut nimi Valtionhotelli on tullut siitä, että valtio siis vastasi aikoinaan Linnan rakennuskuluista. Nykyisin Imatran Valtionhotelli on osa Rantasipi-ketjua (Resteliä).

Imatran ja Punkaharjun Valtionhotelleilla ei ole muuta yhteyttä kuin samankaltainen historia ja ne ovat Suomen ainoat Valtionhotellit.

Lähteet:
Rantasipi Imatran Valtionhotelli
Punkaharjun Valtionhotelli
http://www.rantasipi.fi/hotellit/imatran-valtionhotelli/fi_FI/historia/
http://www.punkaharjunvaltionhotelli.fi/index.html

Kommentit (0)

Vastauksesi