Valtion koko henkilökunnan tiedot

Valtion koko henkilökunnan tiedot

Pitävätkö Suomen valtion virastot ja laitokset nykyään koko vakinaisesta henkilökunnastaan luetteloa tai tietokantaa, jossa on jokaisen henkilö-, koulutus- ja työuratiedot yms.? Jos, niin mitkä tiedoista ovat julkisia niin että viraston on kerrottava kenelle tahansa kysyjälle? Valtiokalenterista on helppo havaita, että siinä on mukana on vain murto-osa: päällikkötaso.

Vastaus

Lain mukaan virkamiesten ja valtion muiden vakituisten työntekijöiden tiedot kootaan nimikirjaan, johon kerätään henkilötietojen lisäksi virkamiehen koulutustiedot, virkasuhteet ja tietoja muusta työurasta, tiedot saaduista rangaistuksista, sivutyöluvat, tiedot virka- tai tuomarinvalan vannomisesta ja niitä vastaavan juhlallisen vakuutuksen antamisesta, tiedot stipendien turvin tehdystä tutkimustyöstä sekä saadut kunniamerkit. Virkamies on velvollinen antamaan lainvaatimat tiedot nimikirjaa varten. Nimikirjan tiedot eivät ole julkisia. Tiedot luovutetaan nimikirjaotteella vain tiettyä perusteltua tarkoitus varten. Tavallisimmin virkamiehet pyytävät nimikirjaotteita itsestään uuden viran hakua varten. Nimikirjan tietoja voidaan myös luovuttaa muille viranomaisille pätevää syytä varten.

Valtion virkamiesten yhteystiedot ja virkanimekkeet sen sijaan ovat julkisia. Useimpien valtionhallinnon yksikköjen työntekijöiden nimet, virkanimekkeet ja yhteystiedot ovat haettavissa Julha-tietokannasta.

Kommentit (0)

Vastauksesi