Valtiollinen kryptovaluutta?

Valtiollinen kryptovaluutta?

Miten valtiollinen kryptovaluutta eroaa muista kryptovaluutoista? Onko se esim. sidottu kultaan ym.?

2 vastausta

Valtion rooli kryptovaluutassa voisi tehdä siitä laillisen maksuvälineen, jolla voisi maksaa esimerkiksi veroja ja muita valtiollisia maksuja. Joissakin maissa kryptovaluuttojen käyttö on nyt suorastaan laitonta. Jos kryptovaluutta olisi valtion liikkeelle laskema, sillä saattaisi olla myös jonkinlaista kontrollia, toisin kuin yritysten tai yksityishenkilöiden liikkeelle laskemissa valuutoissa.

Valtiollinen kryptovaluutta tuskin olisi sidottu kultaan, sillä aihetta koskevan Wikipedian artikkelin mukaan muissakin rahajärjestelmissä rahan arvon sitomisesta kultaan on jo luovuttu. Nykyään kysyntä ja tarjonta määräävät eri valuuttojen arvon. Laajemmin rahan arvon määräytymisestä voi lukea Wikipedian artikkelista Raha.

Kommentit (0)
15.01.201818:24
77815
47

Varmaankaan valtiollista kryptovaluuttaa ei saisi louhia muut kuin valtion keskuspankki, kuten tavallista valuuttaa saa laskea liikkeelle vain valtion keskuspankki. Muuten sitä voisi käyttää kuten tavallistakin valuuttaa, jos (joku) valtio olisi sen takaajana. Eli kullan sijaan se on sidottu siihen luottamukseen, mitä käyttäjät ja muut valtiot kokevat liikkeellelaskijaan.

Kommentit (0)

Vastauksesi