Valtakirjan allekirjoitus toisen puolesta?

Valtakirjan allekirjoitus toisen puolesta?

Voiko valtakirjan allekirjoittaa toisen puolesta esimerkiksi hänen puolisonsa? Eräässä asiassa olisi valtakirja oltava pian,mutta nyt kirjoituskäsi murtui ja on kipsissä,eikä valtakirjaa ehditty allekirjoittaa ennen..Voidaanko kirjoittaa esimerkiksi Matti Meikäläisen puolesta Maija Meikäläinen..?

3 vastausta

Valtakirja on hyvä tehdä mahdollisimman valmiiksi sellaista aikaa varten, kun sitä tarvitaan.  Kysyjän tapauksessa kenties toisella kädellä voisi allekirjoittaa valtakirjan. Jonkinlainen allekirjoitus valtuuttajalta vaaditaan aina, jos koko nimen kirjoittaminen ei onnistu niin sen verran kuin onnistuu.

Kommentit (1)
Kun otat valtakirjaan myös kahden sellaisen todistajan allekirjoitukset, jotka ovat ollee... Kun otat valtakirjaan myös kahden sellaisen todistajan allekirjoitukset, jotka ovat olleet allekirjoitushetkellä läsnä todistamassa, että allekirjoittaja olet sinä, niin allekirjoituksesi voi olla melkeinpä millainen syherö tahansa.
16.5.2018 20:39 Leo Salminen 4379
29.05.201809:02
27500
89

Ollessani vuosia sitten käsi paketissa sain raapustaa allekirjoitukset vasemmalla kädellä tarkan virkailijan nenän edessä. Mitä lie sitten lisännyt omiin tiedostoihinsa, mutta se toimi.

Kommentit (0)
30.11.201811:54
27500
42

Vielä lisää edellisestä aiheesta:

Ruotsissa asuva siskoni on stroke-potilas. Fysioterapiasta huolimatta oikean käden toimivuus ei ole palautunut nimikirjoitustasolle. Hän joutui pysyvään laitoshoitoon, ja talo meni myyntiin. En ole pystynyt matkustamaan Ruotsiin asioita hoitamaan, eikä siellä ole ketään toimintakelpoista sukulaista.

Yrittäessäni hoitaa hänen osoitteenmuutoksiaan täältä käsin kohtasin vaikeuksia. Hänelle eläkettä maksavaan Kelaan muutos onnistui lopulta hoitolaitoksen ystävällisten hoitajien ja moninkertaisten skannaamisten ja postittelemisten  jälkeen siten, että Kela sai valtakirjan, jossa siskon puolesta sen oli allekirjoittanut hoitoyksikön johtaja. Lähetin kopion samasta valtakirjasta Suomen verovirastolle, en tiedä, mitä tekivät. 

Sen sijaan siskon suomalainen pankki, jossa minulla on hänen tilinsä hoitamista varten pysyvä valtakirja vuodelta 2004, suhtautui kielteisesti. Tilinhoitovaltakirja ei riittänyt osoitteenmuutokseen. Olisi pitänyt saada kahden samaan aikaan siellä siskon kanssa paikalla olevan henkilön vakuutus siitä, että vahvistavat siskon suullisen lausunnon, että tämän tahto on todellakin vaihtaa osoitteensa sikäläisessä kotikaupungissa sijaitsevasta omakotitalosta hoitolaitokseen. Kuten Leo yllä mainitsi, kaksi todistajaa toimii allekirjoituksen vahvistajina - mutta jos asiaa tarkoin ajatellaan, niin sellaisenkin paperin voi tehdä kuka vain.

Taloa myyvä kiinteistönvälittäjä onnistui myöhemmin hoitamaan muutoksen ainakin Ruotsin postiin, jossa en saanut asiaa tehdyksi .- atk-systeemi ei hyväksynyt sellaista osoitetta kuin hoitolaitoksen. Kääntävät nyt sitten Suomesta tulevan postin uuteen osoitteeseen,

Ymmärrän toki, että sekä viranomaisia että pankkeja sitovat tietyt säännöt - kaikkea ei voi uskoa, mitä kuulee, ja pankki ainakin vahvistaa oma selustansa siltä varalta, jos jotain väärinkäytöksiä tapahtuu. Olisin tietysti voinut aloittaa valtakirjan täällä laatimisen ja postittelukierroksen jälleen uudelleen ja toivoa, että hoitolaitoksen henkilökunta olisi osallistunut siihen taas kerran.

Karmaisevalta tuntui siksi, että kyseessä oli sama pankki, joka on 4 viimeistä vuotta 'ahdistellut' siskoa ilmoittamaan, onko hän julkisuuden henkilö, onko hänellä tuloja jostain vieraasta maasta, onko hänellä yhteyksiä Yhdysvaltoihin jne. te kaikki tiedätte, mitä ihmisiltä on viime aikoina kyselty. Kun pankilta kysyttiin neuvoa asiaan, se ei vastannut sähköpostiin; kun sen paikalliskonttori selvitti, mitä tarvitaan, se ei tyytynyt siihen vaikka oli itse antanut ohjeet; kun sille toimitettiin sen tahtomat lomakkeet täytettyinä, se hukkasi ne ja lähetti taas uudet uhkauksin että ne on täytettävä ja palautettava ....jne. Sama pankki, jonka nimi on viime aikoina mainittu useita kertoja uutissivuilla epämiellyttävässä valossa.

Summa summarum - hyvät ystävät, laatikaa omia ja läheistenne asioita koskevat valtakirjat ja edunvalvonta-asiakirjat hyvissä ajoin, tarkistakaa, että niissä on kaikki tarvittava, valjastakaa vaikka juristi asiaanne hoitamaan. Myös ns. nuoria ja terveitä ihmisiä koskevat edunvalvonta-asiakirjat. Kaiken aikaa tapahtuu sitä, että ihmiset eivät saa järjestetyksi arkisia asioitaan, kun joku on kuollut tai puhekyvytön, ehkä ymmärrystä vailla. Paperiasioiden teko ei tarkoita sitä, että kutsuttaisiin kuolemaa, vaan sitä, että turvataan kaikkien osapuolten oikeudet ja helpotetaan niiden taakkaa, jotka joutuvat kaaoksen jälkeen tai sen aikana ns. siivoamaan jäljet.

Kommentit (0)

Vastauksesi