Valkosipulillahan on useita terveysvaikutuksia. Kun käyttää esim.

Valkosipulillahan on useita terveysvaikutuksia. Kun käyttää esim.

Valkosipulillahan on useita terveysvaikutuksia. Kun käyttää esim. valkosipulimaustetta maustepurkista tai valkosipulisalaatinkastiketta tai muita tällaisia valkosipulinmakuisia tuotteita, onko niissä enää jäljellä mitään terveysvaikutuksia vai saako terveysvaikutuksen ainoastaan tuoreesta valkosipulista?

Vastaus

Hei!

Valkosipulissa on todistetusti terveyttä edistäviä tehoaineita. Valkosipulin terveysvaikutukset perustuvat rikkipitoiseen alliini-aminohappoon, jota valkosipuli sisältää noin prosentin verran. Kun valkosipuli leikataan tai murskataan, alliini alkaa muuttua allinaasi-entsyymin vaikutuksesta allisiiniksi, jolla on kyky estää bakteereiden, hiivojen, sienten ja virusten lisääntymistä. Joidenkin tutkimusten mukaan sen on todettu myös estävän kasvainten kasvua. Allisiini säilyy murskatussa valkosipulissa vajaan vuorokauden, minkä jälkeen se alkaa hajota muiksi rikkiyhdisteiksi kuten diallyylidisulfidiksi.

Luontaislääkinnässä sipuleita käytetään rohdoksi tuoreeltaan tai kuivattuina. Vanhojen ohjeiden mukaan kaikkein tehokkainta on valkosipuli alkoholiin uutettuna. Valkosipulin tehoaineet haihtuvat herkästi, minkä takia rohdos tulisi nauttia kuumentamattomana.

Mainitsemissasi tuotteissa valkosipuli on niin pitkälle käsitelty, että niissä tuskin on jäljellä terveydelle edullisia tehoaineita.

Lähteet:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Valkosipuli
http://www.tohtori.fi/?page=5184117&id=2170586
http://nettitelkku.fi/juttu/terveytta-valkosipulista
http://yle.fi/vintti/yle.fi/genreportaalit/portaali-1329.html?genre=terv...
http://www.aamulehti.fi/teema/terveys/uutta-tutkimustietoa-valkosipulist...

Kommentit (0)

Vastauksesi