Väliin vähän jääkiekkoa: TPS:n maalilaussa lauletaan "Mä muistan vielä kaiken...

Väliin vähän jääkiekkoa: TPS:n maalilaussa lauletaan "Mä muistan vielä kaiken...

Väliin vähän jääkiekkoa: TPS:n maalilaussa lauletaan "Mä muistan vielä kaiken kun ne kaato Sakun jäälle, ja takapuoli osui suoraan kiekon päälle. Jo silloin siitä pitkä voittoputki alkoi, vaik joskus katkes vähän käsiä ja jalkoi...". Kuka Saku, ei voi olla Koivu, koska laulu on paljon vanhempi kuin S.Koivu aloitti peliuran TPS:n miesjoukkueessa. Viittaako ensimmäinen lause johonkin todelliseen tapahtumaan ja onko voittoputkelle jotain historiallista faktaa.

Vastaus

Kyseessä on siis VeePee Lehdon sanoittama ja Erkki Liikasen säveltämä laulu "Maali se on hunajata".

VeePee Lehto kertoi meille sanoituksensa taustasta ja historiasta: "Olet kuullut laulun sanat hiukan väärin. Laulussa ei mainita Sakua, vaan Niekku (turkulaisittain Niakku). Niekku oli TPS:n Nieminen-niminen maalivahti 1960-luvun alkupuoliskolla. Tällöin TPS:n pelit pelattiin Turun Urheilupuiston ulkokaukalossa. Nieukku pelasi pelit lippalakki päässä ja oli muutenkin kentällä värikäs persoona.

1960-luvullla pelaajat tulivat pääkatsomon ”kopista” (pukusuoja) luistimet jalassa vähän matkan päässä olevaan kaukaloon. Katsojat seisoivat pakkasessa sanomalehti jalkojensa alla. Toinen värikäs hahmo oli Pepita Nieminen, joka ”lanasi” mailallaan vastapelaajat tieltään ja sai varmaan aika monta jäähyminuuttia. Oliko/onko hän sukua Niekulle? Sitä en tiedä."

Kommentit (1)
"Niekku" eli Esko Niemi pelasi TPS:n maalissa 1961-1964, sitä ennen T-PV, TBK ja Tappara... "Niekku" eli Esko Niemi pelasi TPS:n maalissa 1961-1964, sitä ennen T-PV, TBK ja Tappara. http://fi.wikipedia.org/wiki/Esko_Niemi
12.11.2013 18:37 Franck Mooperi 0

Vastauksesi