Vakuutusyhtiön regressioikeus

Vakuutusyhtiön regressioikeus

Voiko tälläinen käsittelijä vain epäillyille laskuna laittaa ei tutkittu ei tuomittu misään??? Vakuutusyhtiöt:  Regressi- eli takautumisoikeudella tarkoitetaan sitä, että vakuutusyhtiö voi periä maksamansa korvauksen vahingon aiheuttajalta. Tätä ei useinkaan käytetä ja yleensä ainoastaan silloin, kun kyseessä on tahallinen, päihtyneenä tehty tai törkeästä huolimattomuudesta aiheutunut vahinko. Jos vahingon aiheuttajalla on vastuuvakuutus, korvaus maksetaan sen perusteella. JOS poliisilaitokselle ilmoittanut auton omistaja et näitä epäilen entä kuuluuko mukaan laittaa muutoksenhakuohjeet. Autolle tehty ilkivaltaa poliisi kukaan ei käsittele ja epäillyille tuhansien Lasku ?? Tahallisen törkeän ilkivallan merkkejä ei näy kuvissa laspi 15v

Kuvat: 
Vastaus

Kysy.fi:n toimitus ei ota kantaa lakiasioihin eikä anna oikeudellista neuvontaa.

Regressi- eli takaisinperintäoikeudella tarkoitetaan sitä, että vakuutusyhtiö voi periä maksamansa korvauksen vahingon aiheuttajalta. Tätä ei useinkaan käytetä ja yleensä ainoastaan silloin, kun kyseessä on tahallinen, päihtyneenä tehty tai törkeästä huolimattomuudesta aiheutunut vahinko. Jos vahingon aiheuttajalla on vastuuvakuutus, korvaus maksetaan sen perusteella.

Jos rikos on kohdistunut vakuutettuun omaisuuteen, esimerkiksi autoon, niin vakuutusyhtiöllä on laillinen oikeus periä vahinkoa kärsineelle maksamansa korvaus vahingon aiheuttajalta eli rikoksen tekijältä. Tällöin vahingon aiheuttaja maksaa vakuutuksen omavastuuosuuden vahinkoa kärsineelle ja varsinaiset vahingot vakuutusyhtiölle. Sovittelutoimisto voi auttaa korvauksen sovittelussa vakuutusyhtiön kanssa. 

Kommentit (0)

Vastauksesi