Vainajan tuhkan maatuminen

Vainajan tuhkan maatuminen

Mitä ihmisen tuhkalle tapahtuu, kun se joutuu kosketuksiin maa-aineen kanssa? Kuvitellaan tilanne: Hauta avataan ja sinne sirotellaan ihmisen tuhka, niin onko aikaisemmin hautaan siroteltu tuhka nähtävissä? Onko siis aikaisemmin siroteltu tuhka muuttunut esim: mullaksi tai saveksi?

2 vastausta

Jos tuhkauurna haudataan normaalisti maahan, se alkaa siellä maatua tietyn ajan kuluttua. Tuhka voidaan poikkeusluvalla myös sirotella suoraan luontoon. Tässä tapauksessa se palautuu luontoon nopeasti; tuhkaahan käytetään myös lannoitteena. Jos tuhka sirotellaan suoraan vaikkapa hautaan ja jonkin ajan kuluttua hauta avataan, tuhka on sekoittunut muuhun maa-ainekseen. Tuhka-hautauspalvelun sivulla sanotaan, että vainajasta tuleva tuhka on olomuodoltaan kuin hienoa hiekkaa, joka maan pinnalle siroteltuna muuttuu sateen tai maankosteuden vaikutuksesta jo muutamassa päivässä tunnistamattomaksi.

Kommentit (0)
13.05.201608:22
7337
81

Varsinainen tuhka on palamisesta jäljelle jäänyttä kiintoainesta, joka ei voi maatua sen enempää, kuin maaperän muutkaan mineraalit. Tuhkan seassa mahdollisesti olevat palamatta jääneet ainekset sen sijaan maatuvat. Maahan haudattu tuhka sekoittuu jonkin verran ympäröivään maa-ainekseen veden ja pieneliöiden vaikutuksesta. Muuten vaaleassa maaperässä tuhkapitoinen maa voi erottua ympäristöstään sitä tummempana.

Kommentit (0)

Vastauksesi