Vain ajatuksia ja tunteita

Vain ajatuksia ja tunteita

Kun sanotaan, että "ajatukset ovat vain ajatuksia" ja "tunteet ovat vain tunteita", niin mikä sitten on lopulta jotakin, eikä vain "vain"?

Vastaus

Onkohan kysymyksen mahdollisesti kirvoittanut helsinkiläisille lukiossa tai ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville suunnattu Toisen asteen yhteys -verkkosivusto? Sen mielen hyvinvointia käsittelevä osio selittää: "Niin kuin tunteet myös ajatukset voivat välillä olla positiivisia tai negatiivisia. On tärkeä huomata, että ajatukset ovat vain ajatuksia eivätkä absoluuttisia totuuksia itsestä tai muista." Ajatukset voivat muuttua ajan kuluessa tai olla erilaisia eri hetkinä. Sivusto kannustaakin tutustumaan omiin ajatuksiin, työstämään niitä ja muistuttaa ettei niiden pidä antaa estää elämästä omannäköistä rikasta elämää.

Tunteista todetaan: "Tunteidemme kirjo on laaja. Selkeimpiä perustunteitamme ovat ilo, suru, pelko, inho ja viha.Tärkeintä on kuitenkin huomata, että tunteet tulevat ja menevät." Tunteiden vaihtelu kuuluu elämään. Niiden tunnistaminen on tärkeää. Tunteiden havaitseminen edellyttää niiden hyväksymistä ja sallimista.

Ajatuksia ja tunteita ei ole syytä vähätellä, mutta ne pitänee osata suhteuttaa tilanteeseen.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi