Vaimentavatko nykyiset ikkunalasin pinnoitteet kännykän kentän?Uudessa...

Vaimentavatko nykyiset ikkunalasin pinnoitteet kännykän kentän?Uudessa...

Vaimentavatko nykyiset ikkunalasin pinnoitteet kännykän kentän?
Uudessa asunnossamme ei ole juurikaan kenttää.
Ikkunan vieressä huomaa eron siinä onko ikkuna kiinni vai ei.
Pinnoitteissa kun käytetään mm. kuparia.

Vastaus

Asian selvittäminen osoittautui yllättävän vaikeaksi. Saamiemme tietojen mukaan on kuitenkin mahdollista, että ikkuna voi vaikuttaa kännykän kenttään. Nokian asiakastuessa tiedettiin, että joissain ikkunoissa on metallia ja se saattaa vaikuttaa haitallisesti matkapuhelimen kenttään. Arveltiin, että ikkunalasien moninkertaisuus voi myös hitusen vaikuttaa, ja luonnollisesti ikkunoiden laatuominaisuudet. Ikkunalaseja valmistavissa yrityksissä ei asiaan osattu ottaa kantaa, kysyimme useammista. Eräästä yrityksestä saatiin tieto, että lasien metallipinnote voi vaikuttaa
kenttään. On hyvin todennäköistä, että kaikki nykyiset ikkunalasit eivät vaikuta samalla tavalla matkapuhelimiin. Sekin on mahdollista, että ikkunalasi ei vaikuta kaikkiin puhelimiin samalla tavalla.

Työpaikallamme huomattiin vastaavanlainen kenttä-ilmiö, kun metalliset säilytyskaapit estivät joidenkin matkapuhelimien toiminnan. Osalla puhelimista ei ollut kaappien sisällä kenttää, osalla oli.
Mökillä asuessa monella on hyvin tiedossa paikat, joissa kannattaa seisoa, jos aikoo puhua matkapuhelimeen ja myös kuulla jotain. Joskus tuntuu siltä, että kenttä häviää hyvinkin pienen liikkeen ansiosta. Todennäköisesti uudessa asunnossanne on syystä tai toisesta heikko kenttä. Koska on todettu, että kentän heikentyminen on yhteydessä ikkunan avaamiseen ja sulkemiseen, väite ikkunan vaikutuksesta tuntuu ilmeiseltä.

http://www.nokia.fi/

http://www.nokia.fi/asiakastuki/yhteystiedot/

http://www.pilkington.com/resources/perustietoalasista.pdf

http://fi.wikipedia.org/wiki/Lasi#Miten_lasi_valmistetaan.3F

Kommentit (0)

Vastauksesi