Vaikka tämä on oikeastaan mielipidekysymys, ajattelin silti kysyä täältä. Olen...

Vaikka tämä on oikeastaan mielipidekysymys, ajattelin silti kysyä täältä. Olen...

Vaikka tämä on oikeastaan mielipidekysymys, ajattelin silti kysyä täältä. Olen 20-vuotias poika. Tyttöystäväni asuu 100km päässä minusta. Joudun siis aina menemään bussilla hänen luokse, sillä hänen luona molempien mielestä on paras nähdä. Matkani hänen luokse ovat maksaneet 200 euroa. Olen maksanut niistä itse 180 euroa (ja tyttö 20e). Lisäksi jotta yhteydenpito olisi mahdollista puhelimitse, minulla on ollut 40 euroa kuussa maksava liittymä, johon sisältyy 3000 minuuttia puheluita. Siitäkin on siis monta sataa euroa tullut kuluja minulle. Ensi viikolla olisin taas menossa hänen luokse. Matka maksaa yht. 40 euroa, ja minulla on vain 10 euroa rahaa. Tyttöystävälläni olisi se puuttuva 30e, mutta hän ei suostu maksamaan sitä kolmeakymmentä euroa kun se olisi kuulemma ihan tyhmää että kun mä meen hänen luokse niin hän joutuisikin maksamaan matkasta niin paljon, 75 prosenttia. Hän vain sanoo suuttuneena "no ei tarttee tulla sitte jos et mistään saa itelles lisää rahaa! Puolet (20e) voisin maksaa matkasta mut en enempää!" mua ärsyttää. onko tytön käytös reilua?

Vastaus

Kiitos kysymyksestä.

Kuten arvaat, ei tähän voi antaa mitään sitovaa vastausta. Joten oma vastaukseni on myös mielipide, ja sen voi halutessaan jättää omaan arvoonsa.

Ihmisuhteisiin kuuluu tasapuolisuus ja toisen kunnioittaminen. Jos kerran olette päättäneet yhdessä, että tapaatte vain tytön luona, minusta olisi reilua, että kulut puolitettaisiin ja siinä voitaisiin joustaa rahatilanteen mukaan. Eli tällä kertaa tyttöystävä maksaisi sen 30 euroa, seuraavalla taas sinä. Reilua olisi myös se, että tyttöystäväsi soittaisi välillä sinulle, näin kaikki suhteen kustannukset eivät jäisi sinun kontollesi.

Seurusteluun liittyvää tietokirjallisuutta voit etsiä esimerkiksi HelMetistä: http://www.helmet.fi/ asiasanoilla ihmissuhteet, rakkaussuhde, seurustelu tai parisuhde. Sieltä löytyy tarkempaa tietoa mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Kommentit (0)

Vastauksesi