Vaikka kysymykseni saattaa vaikuttaa merkityksettömältä, vakuutan että se ei...

Vaikka kysymykseni saattaa vaikuttaa merkityksettömältä, vakuutan että se ei...

Hei! Vaikka kysymykseni saattaa vaikuttaa merkityksettömältä, vakuutan että se ei ole sitä minulle. 80-luvun alussa oli myynnissä "aasi-liimapuikkoja". Eli liimapuikko, jossa oli aasin kuva. Kysyisin, josko kyseistä "aasiliimaa" yhä saisi jostain (puikossa oleva aasin kuva on tässä se tärkeä asia). Itse asiassa en ole varma edes siitä, että kyseessä oli liimapuikko. Saattoi olla pursokin... Sain teiltä aikoinaan mainion vastauksen erääsen kysymykseeni, joten luotan teihin siis tässäkin. Toivottavasti en luo paineita työllenne :)
Kiittäen ja hyvää jatkoa toivottaen,

Jussi

3 vastausta

Valitettavasti rakas Aasi-liimasi on ollut aikansa tuote, sitä ei meidän hakujemme mukaan ole enää saatavana. Tuotetta eivät muistaneet myöskään vuosikymmenen alalla olleet, joten sen valmistus on varmaankin loppunut ajat sitten.

Tässä tulee nyt tietoa aasiliimasta: Kyseessä on liima nimeltään Karlsson klister, jota lanseerattiin Ruotsissa vuonna 1922. Liiman aasi- kampanja oli yksi Ruotsin mainoshistorian onnistuneimpia. Mainoslause kuului "Alla använder karlssons klister utom jag för jag är en åsna", eli kaikki käyttävät Karlssons klister, paitsi minä, koska olen aasi. Silloin tehtiin Ruotsin kaikkien aikojen ensimmäinen mainoselokuva, jossa Peppo-aasi marssii Tukholman vahtiparaatin takana kantaen mainoslausekylttiä.
Lähde:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1467&a=385256&viewAll=true

Täältä näet liima-aasin kuvan:
http://web.telia.com/~u13101111/limoklister.html

Kommentit (0)
25.09.201713:05
84
84

Minä muistan liimamainoksen 60-luvulta: "Kaikki käyttävät Karlssonin liimaa paitsi minä, sillä minä olen aasi."

Selvällä suomen kielellä mainostettiin tätä liimaa Suomessa.

Kommentit (0)
25.09.201713:53
7776
51

Kyllä tuota liimaa yhä kaupasta saa. Lähteenä vain yksi esimerkki.

Kommentit (0)

Vastauksesi