Uudessa vuokrakämpässämme ei psukone mahdu wc:n ovesta sisään. Ajattelimme...

Uudessa vuokrakämpässämme ei psukone mahdu wc:n ovesta sisään. Ajattelimme...

Uudessa vuokrakämpässämme ei psukone mahdu wc:n ovesta sisään. Ajattelimme asentaa sen keittiöön. Keittiössä on astianpesukoneliitännät. Miten pesukoneen saa liitettyä astianpesukone liitäntöihin?

Vastaus

Kaikki remonttiasiat kannattaa aina sopia vuokranantajan kanssa. Vuokranantaja sitten suorituttaa ammattimiehillä asennuksen, mikäli katsoo sen mahdolliseksi.
Jos kuitenkin päädyt tekemään asennus- ja liitäntätyöt itse, olet varmaan varmistanut sen, että teillä on voimassa laajennettu (vastuu) kotivakuutus.

”Vuokranantajan kuuluu pitää huoneisto kohtuullisessa kunnossa. Uuden lain mukaan on myös mahdollista sopia, että vuokralainen vastaa huoneiston kunnosta ja/tai kunnossapidosta. Jos vuokralainen haluaa itse remontoida asuntoa, siitä on sovittava vuokranantajan kanssa. Samoin on syytä sopia, kuinka korjaus- ja muutostyöt huomioidaan vuokrassa.”

http://www.asukasliitto.fi/oikeus.html

Pesukoneen vaatimat liitännät
pesukone tarvitsee erillisellä venttiilillä varustetun tulovesiliitännän. Liitännässä on hyvä olla (ainakin vanhemmat pesukoneet) takaisinimusuoja estämään pesuveden palaamisen verkostoon esimerkiksi verkostokorjausten yhteydessä.

Tulovesiliitäntä tule voida sulkea helposti muiden vesikalusteiden käyttöä häiritsemättä. Yleisin liitäntä on erillinen pesukoneventtiili seinässä. Myös pesualtaan liitäntäputkista on erotettavissa haara pesukonetta varten. Kätevin tapa on tällöinkin käyttää seinäventtiiliä, johon putki liitetään. Muutkin liitäntätavat ovat mahdollisia, mutta turvallisuus ja käyttömukavuus tulee ottaa huomioon. Itse tehtyjen viritysten aiheuttamia vahinkoja ei vakuutusyhtiöt ole aina velvollisia korvaamaan. Vettä pesukoneelle ei saa ottaa hanan nokasta tai juoksuputkesta, sillä nämä eivät kestä mahdollisia paineiskuja ja voivat rikkoutua.

Kylmän veden pesukoneventtiilille voi ottaa myös WC:n tulovesijohdosta haaroittamalla

Pesukoneesta poistuva pesuvesi, poistovesi on usein johdettu kylpyammeeseen tai WC-istuimeen. Voimakas pesuaine poistovedessä voi kuitenkin vahingoittaa ammeen tai "pöntön" pintaa sekä estää niiden käytön pyykinpesun aikana.

poistovesi voidaan johtaa pesualtaan viemäriin ennen vesilukkoa asennettavaan liitososaan, johon poistoletku kiristetään letkukiristimellä.

poistovedelle on uudemmissa asunnoissa erillinen poistoventtiili, josta poistovesi johdetaan viemäriin putkea pitkin seinän sisässä. Poistoventtiili ja putki voidaan asentaa myös jälkikäteen ja johtaa lattiakaivoon joko lattian pinnalla esimerkiksi kylpyammeen tai kaapistojen alla. Mikäli putki johdetaan lattiakaivoon seinän ja lattian sisässä, liitännöissä ja niiden tiiviydessä tulee noudattaa erityistä huolellisuutta vesivuotojen välttämiseksi.

älä yhdistä altaiden, pesukoneen tms viemäreitä ennen lattiakaivoa, jotta likavesi ei siirtyisi koneesta toiseen, pesualtaasta suihkualtaaseen

Tilassa, johon pesukone sijoitetaan, tulisi olla lattiakaivo vesivaurion välttämiseksi.

http://www.kylpyhuone.com/Huolto.htm

Mahdollinen hanamalli keittiöön voisi olla vaikka tämä :
https://www.netrauta.fi/portal/keittio/keittiohanat/keittiohanat_apk-lii...

Kommentit (0)

Vastauksesi