Uskonnon harjoittamisen oikeudesta pitkäaikaispaikalla (sotessa)?

Uskonnon harjoittamisen oikeudesta pitkäaikaispaikalla (sotessa)?

Miten usein pitkäaikaispaikalta, kuten sairaalat ja vanhainkodit, olisi oikeus päästä harjoittamaan uskontoaan? kuten pitkäaikaispaikan ulkopuolelle ilman asiakkaalle itselleen lisämaksuja.

2 vastausta

Pitkäaikaishoitopalveluilla tarkoitetaan ylensä vanhainkotihoitoa, tehostettua palveluasumista tai terveyskeskuksen vuodeosastohoitoa. Mikäli kysyjä tarkoittaa uskonnon harjoittamisella esimerkiksi kirkossa tai oman uskontokunnan rukoushuoneessa käymistä, on se varmaan sinänsä mahdollista, jos kunto sallii. Matkakustannuksista täytynee huolehtia itse. Kela korvaa ainoastaan terveydenhuoltoon ja kuntoutukseen tehtäviä matkoja. Virkistys- ja ajanvietematkoihin voi tiedustella mahdollista tukea kunnasta.

Pitkäaikaisesta laitoshoidosta peritään enintään 85 prosenttia hoidettavan nettotuloista. Jos laitoshoidossa olevalla on kotona asuva pienituloisempi puoliso, maksu on 42,50 prosenttia puolisoiden yhteenlasketuista nettotuloista. Tuloista on jäätävä vähintään 108,00 euroa kuukaudessa henkilön omaan käyttöön.

Kommentit (0)
13.12.201819:53
5146
27

Pitkäaikaishoidossa olevalla on ihan samat oikeudet, kuin kaikilla muillakin ihmisillä eli voi käydä ihan missä haluaa ja niin usein, kuin haluaa, kunhan maksaa ja järjestää sen itse.

Kommentit (0)

Vastauksesi