USA estää Suomen tuotteiden ostoja. Mitä tuoteita suomi ostaa USA:sta?

USA estää Suomen tuotteiden ostoja. Mitä tuoteita suomi ostaa USA:sta?

Yhdysvallat suunnittelee tavaroitten kieltoa, vaikeuttamista muista maista. Yhdysvallat myyvät Suomeen autoja, Hornetteja. Onko kiinnostusta ostaa, kun Yhdysvallat riitelee

Vastaus

Pahoittelen vastauksen viivästymistä. Tullin antaman tilaston [2016 (1-5)] mukaan Suomen tärkeimmät tavararyhmät, joita tuodaan Suomeen Yhdysvalloista ovat:

Elintarvikkeet ja juomat, Kaoliini, Malmit ja rikasteet, Kivihiili, Öljytuotteet, Kasviöljyt ja-rasvat, Kemialliset aineet ja tuotteet, Metallit ja metallituotteet,

Moottorit, teollisuuden koneet ja laitteet, Sähkökoneet ja -laitteet, Kuljetusvälineet, Kojeet, mittarit yms., Urheiluvälineet, lelut, pelit,  Proteesit yms. ja Muut tavarat.

Olemme nähneet, että Trump on joutunut perääntymään monissa vaalilupauksissaan. Yhdysvaltain presidentillä on tosin oikeus kirjoittaa presidentin asetuksia, mikä on nopeampi tie saada muutoksia aikaan verrattuna normaaliin lainsäädäntöön. Mutta kongressilla on oikeus estää asetusten täytäntöönpano, jos ne ovat perustuslain vastaisia. Ei presidentin asetuksilla tehdä hyvin kauaskantoista politiikkaa.

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi