Ulkopeli

Ulkopeli

Pelasin joskus muinoin peliä, jossa maahan asetettiin kehikoita tiettyjen matkojen päähän, sitten oli kevyen kepin kaltainen jossa oli piikki toisessa päässä. Jos sai heitetyksi kepin kehikkoon sai pisteitä. Enemmän tietenkin mitä kauempaan kehikkoon onnistui heittämään. En muista pelin nimeä, osaisitteko auttaa? Muistaisin, että Robin Hoodiin sen jotenkin viittasi. Kiitos etukäteen

3 vastausta

Selasin kokoelmissamme olevia  leikkikirjoja, esimerkiksi Suuressa leikkikirjassa on lukuisia "heitto"leikkejä, mutta kuvaukseen sopivaa leikkiä en löytänyt. Olisiko leikki tuttu jollekin?

Kommentit (0)
23.07.201808:23
7092
61

Moi! Meillä oli aikoinaan täällä kylässä Savosta vieraita ja he opettivat meille kivan pihapelin, nimi oli pilppa (äännetään pilippa). Siinä pitemmällä skeballa lyödään 20-30 cm teräväpäistä "pilppaa" ja yritetään saada se maahan raaputettuun neliöön. Tästäkin pelista on varmaan useita eri sääntöversioita. 

Kommentit (0)
22.07.201817:53
129
41

Kyseinen vanha heittopeli on varmastikin mölkky (linkki alla, jossa enemmän tietoa). Mutta kyllä parasta on ottaa korttipakka ulos mukaan ja pelata hieman spider pasianssia.

Kommentit (0)

Vastauksesi