Ulkomaiset pakastevadelmat on käsittääkseni suositeltavaa keittää tai kuumentaa...

Ulkomaiset pakastevadelmat on käsittääkseni suositeltavaa keittää tai kuumentaa...

Hei!
Ulkomaiset pakastevadelmat on käsittääkseni suositeltavaa keittää tai kuumentaa ennen syömistä. Kysyisin ulkomaisista boysenmarjoista, joita olen nähnyt pakasteina. Eli pitääkö nämäkin marjat kuumentaa ennen syömistä? Ja miten tuoreena myytävät ulkomaiset vadelmat - voiko niitä syödä raakana?

Vastaus

Hei,

Evira suosittelee kaikkien ulkomaisten pakastemarjojen kuumentamista vähintään 2 minuutin ajan 90 asteessa. Näin kehotetaan meneteltävän, jotta marjoihin likaisesta kasteluvedestä mahdollisesti tarttuneet taudinaiheuttajat kuolisivat. Saastuneet pakastevadelmat ovat aiheuttaneet mm. Noro-virusepidemian.

Eviran sivuilta ei löytynyt tietoa siitä, miksi ohje ei koske tuoreita ulkomaisia marjoja. Asiaa voi kysyä oman kunnan terveystarkastajalta, joiden yhteystiedot ovat Eviran sivuilla: http://www.evira.fi/portal/fi/evira/yhteystiedot/kenen_puoleen_kaantya_/...

Lähde:

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira kehottaa käyttämään ulkomaisia pakastevadelmia vain kunnolla kuumennettuina
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/ajankohtaista/?bid=1749

Kommentit (0)

Vastauksesi