Ulkomaan halpaviinan Suomeen tuonti hautajaisiin

Ulkomaan halpaviinan Suomeen tuonti hautajaisiin

Jos toisi ulkomailta viinaa hautajaisiin Suomeen, niin miten laajaa tai kaukaisten sukulaisten hautajaisia se voisi koskea < www.kysy.fi/kysymys/saako-haajuhlan-viinat-hakea-suomeen-virosta-tullitt... >?

Vastaus

Tullin nettisivuilla määritellään omaa käyttöä seuraavasti:"Omaan käyttöön tuleviksi luetaan tuotteet, jotka matkustaja on hankkinut toisesta EU:n jäsenvaltiosta verolliseen hintaan omaan käyttöönsä ja jotka hän itse kuljettaa mukanaan Suomeen. Omalla käytöllä tarkoitetaan paitsi matkustajan henkilökohtaista käyttöä myös hänen perheensä käyttöä tai lahjaa. Mitä tahansa vastiketta vastaan luovutettavat tuotteet katsotaan kaupalliseen tarkoitukseen tuoduiksi.

Esimerkiksi häävieraaksi kutsuttu morsiamen serkku ei voi tuoda alkoholia serkkunsa häihin, tuontialkoholia ei voi tarjota kiitokseksi talkooväelle, eikä kaveriporukalle voi tuoda alkoholia."

Ja:"Ketkä lasketaan alkoholin tuonnissa perheenjäseniksi?

Pääsääntöisesti perheenjäseniksi luetaan kaikki samassa osoitteessa asuvat ja samaan talouteen kuuluvat henkilöt. Kuitenkin, jos suoraan ylenevässä ja alenevassa polvessa olevat sukulaiset (vanhemmat, lapset, isovanhemmat) tuovat toisilleen perhejuhliin (esim. häät, syntymäpäivät, muut suuret merkkipäivät) alkoholia vastikkeetta eli lahjana, katsotaan tällainen alkoholintuonti myös tuonniksi omaan käyttöön, vaikka sukulaiset eivät asuisi samassa osoitteessa ja kuuluisi samaan talouteen."

Tarkempia, tapauskohtaisia tietoja kannattaa kysyä suoraan tullista: http://tulli.fi/tietoa-tullista/yhteystiedot/kysy-henkiloasiakkaat

Kommentit (0)

Vastauksesi