Ukkossuoja tietokoneeseen?

Ukkossuoja tietokoneeseen?

Hei. Mistähän saisi kunnollisen ukkossuojan tietokoneelle? Tiedän, että paras ratkaisu on nypätä irti seinästä, mutta se ei aina sovi tilanteeseen. Haussa olisikin sellainen "generaattorityyppinen" eli ei niitä pistorasian näköisiä. Saisi olla mielellään varaava, eli jos sähköt menevät, virtaa riittäisi esim 1-2 tuntia, riippuen tietty laitteiden määrästä. Mutta pääasiana estää salamaa iskemästä koneeseen jos niin huono tuuri kävisi. Katsellut itse noita ja siinä 50-80 euron kieppeissä, mutta... Jokainenhan nyt kehuu omia laitteitaan, joten olisiko teillä jotain asiantuntija/puolueetonta mielipidettä asiasta? Linkkejäkin voi laittaa vaikka ulkomaisienkin kauppojen (eu alueelta tullien vuoksi) jos tiedossa harkitsemisen arvoinen laite =)

2 vastausta

Ukkossuojattuja jatkojohtoja on markkinoilla termillä ”ylijännitesuojattu”, mutta se ei vielä tarkoita mukana tulevan akkua. UPS-laite taas sisältää varavirtaa akun muodossa, yleensä sisältäen sisäänrakennetun ylijännitesuojauksenkin. Ylijännitesuojaus tarvitsee nykyaikaisen pistorasian, jonka maadoitusta hyödynnetään laitteessa. UPS-laitteiden varavirta ilmoitetaan yleensä minuuteissa, kaksi tuntia varavirtaa vaatisi hyvin vähävirtaisen kytketyn kokoonpanon. Mainitussa hintaluokassa ei nopealla katsauksella löytynyt laitteita, joita myytäisiin tunnin varavirralla.

Mahtaisivatko lukijamme tietää kyseiseen tarpeeseen suositeltavia laitteita sekä niiden jälleenmyyjiä?

Kommentit (0)
19.02.201315:08
4920
118

Sähköjohtoa pitkin tulevilta salaman iskuilta ei taida suojata mikään muu, kuin töpselin irti vetäminen, mutta esim. Verkkokauppa.com myy UPSeja, jotka suojaavat sähkökatkoksilta ja sähkön palautumiseen joskus liittyviltä jännitepiikeiltä. Näillä on sitten sellainen ominaisuus, että ne pitävät sähkökatkoksen aikana voimakasta piippailuääntä, jota ei käsittääkseni saa pois päältä. Jos sähkökatkos siis tulee yöllä, laite herättää talon asukkaat. Joidenkin mielestä se voi olla hyvä, toisten mielestä huono asia.

Itse ostin kannettavan tietokoneen, vaikka en sitä mihinkään siirtelekään, koska se toimii akulla eikä siis tarvitse erillistä UPSia ja toimii tarvittaessa ilman verkkovirtaa useamman tunnin.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi