UKK vuosina 1981-1986?

UKK vuosina 1981-1986?

Onko Urho Kaleva Kekkosesta eli UKK:sta olemassa hänen jäätyään pois tasavallan presidentin virasta mitään muita kuvia,kuin se jossa UKK kahden avustajansa kanssa on kävelyllä ja se on selkäpuolelta otettu? Eikö tosiaan UKK ollut julkisuudessa enää lainkaan,luulisi ulkovaltojen ihmetelleen,kun oli kumminkin lähes 25 vuotta tehtävässä?

Vastaus

Kysyjä tarkoittanee Kalle Kultalan kuuluisaa valokuvaa, jossa Kekkonen on kävelyllä kahden saattajan kanssa. Parikin muuta saman tapaista kävelykuvaa löytyy verkosta. Ylen Urho-dokumenttiohjelmassa on valokuvia Urho Kekkosesta Tamminiemessä hoidettavana. Ne ovat mahdollisesti vuosilta 1982-83.

Kekkonen erosi tasavallan presidentin virasta lokakuussa 1981. Hän vetäytyi julkisuudesta ja virka-asunto Tamminiemi muutettiin hänen palvelukodikseen. Ulkoilua hän harrasti saattajien kanssa. Varmaankin heikkenevälle valtiomiehelle haluttiin taata rauha viimeiseksi elinvuosiksi. Luultavasti omaisilla on omissa arkistoissaan myöhäisempiäkin kuvia presidentistä, mutta henkilökohtaisia otoksia tuskin halutaankaan julkisuuteen.

Kommentit (0)

Vastauksesi