Työttömyyskorvaus ja bloggaus

Työttömyyskorvaus ja bloggaus

Hei! Olen valmistumassa jouluna, eikä minulla ainakaan vielä ole työpaikkaa odottamassa. Olen opiskellut ihan täysipäiväisesti, mutta harrastuksena minulla on blogi, joka tuottaa pari- kolmesataa euroa kuussa. Tarkoittaako se, etten saa työttömyyskorvausta, jos minulla ei ole heti valmistuessani työpaikkaa? Bloggaaminen on harrastus, eikä estä minua ottamasta töitä vastaan. Pitääkö minun ylipäätään kertoa blogista ja siitä, että saan sen kautta vähän rahaa?

2 vastausta

Mikäli et löydä työtä heti valmistuttuasi, ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistoon eli TE-toimistoon. Sen jälkeen TE-toimisto antaa työttömyysetuuden maksajalle eli Kelalle tai työttömyyskassalle työvoimapoliittisen lausunnon oikeudestasi työttömyysetuuteen. Ensi kertaa työmarkkinoille tulevana saanet Kelan työmarkkinatukea.

Tulot pitää ilmoittaa ja tulojen määrä voi vaikuttaa työmarkkinatukeen. Nykyäänhän työtön on pääsääntöisesti voinut tienata bruttona 300 e/kk, ilman että ansiot vaikuttavat työttömyysetuuden määrään. Kannattaa olla yhteydessä Kelaan ja selvittää miten sinun tapauksessasi bloggaustulot vaikuttavat työttömyysturvaan.

Kommentit (0)
25.10.201614:17
86
52

Oletko harkinnut laskuttavasi nämä työt jonkin laskutuspalvelun kautta. Sen kautta sinua ei ehkä katsottaisi yrittäjäksi tai ainakaan päätoimiseksi sellaiseksi. Voi kyllä olla parempi olla tuloista vaan hiljaa. En yleensä sano näin mutta olen kuullut että nämä pienet mutta yrittäjämäiset sivutulot aiheuttavat paljon ongelmia TE-toimistoissa.

Kommentit (0)

Vastauksesi