Työporukassa juttelimme aikuisten neitsyiden määrästä ja joku sanoi, että jopa...

Työporukassa juttelimme aikuisten neitsyiden määrästä ja joku sanoi, että jopa...

Työporukassa juttelimme aikuisten neitsyiden määrästä ja joku sanoi, että jopa 10 prosenttia ihmisistä ei koskaan elämänsä aikana harrasta seksiä. Voiko pitää paikkaansa? Onko tehty mitään tutkimusta siitä, mitkä asiat yhdistää näitä ihmisiä? Mikä on suurin syy jäädä ilman koko elämäkseen?

Vastaus

Hei!

Seksuaalisesti kokemattomia aikuisia on yhä olemassa siitäkin huolimatta, että seksiä tuputetaan joka tuutista.

Yhdysvalloissa julkaistiin pari vuotta sitten kartoitus aikuisikään ehtineiden neitsyiden määrästä. Samalla selviteltiin syitä seksistä pidättäytymiseen. Tutkimukseen osallistui 5 000 miestä ja liki 8 000 naista, jotka olivat iältään 25–45-vuotiaita. Henkilöiltä tiedusteltiin, ovatko he koskaan olleet yhdynnässä miehen tai naisen kanssa.

Tutkimuksen mukaan 13,9 prosenttia miehistä ilmoitti edelleen olevansa neitsyitä. Mikäli prosenttiosuus suhteutetaan Yhdysvaltojen asukaslukuun, on 1,1 miljoonaa yhdysvaltalaista 25–45-vuotiasta miestä yhä seksuaalisesti kokemattomia. Naisista neitsyitä oli 8,9 prosenttia. Väestölukuun suhteutettuna se tarkoittaa, että 800 000 yhdysvaltalaista 25–45-vuotiasta naista ei ole koskaan elämänsä aikana harrastanut yhdyntää.

Tutkimuksen mukaan hartaat uskovaiset pysyvät muita useammin neitsyinä. Miehillä armeijassa tai vankilassa vietetyt vuodet vaikuttavat seksuaaliseen kokemattomuuteen. Naisilla korkea koulutustaso on selvästi yhteydessä neitsyyden säilyttämiseen. Myös raittiudella on merkitystä miesten ja naisten seksuaaliseen pidättyvyyteen.

Sen sijaan painolla, tulotasolla tai terveydentilalla ei havaittu olevan merkitystä seksuaaliseen pidättyvyyteen.

Lähteet:
http://www.mtv3.fi/helmi/ihmissuhteet/artikkeli.shtml/923347
http://www.newscientist.com/blogs/shortsharpscience/2009/06/who-is-the-4...

The Journal of Sexual Medicine
http://jsm.issm.info/

Yhdysvalloissa neitsyys näyttää olevan nyt muotia:
http://www.msnbc.msn.com/id/41879879/ns/health-sexual_health/

Kommentit (0)

Vastauksesi