Työnantjan kuittausoikeus

Työnantjan kuittausoikeus

Työntekijällä on velkaa työnantajalle henkilökuntanalainana yli 10.000€. Henkilöllä on menossa useita kulutusluottoja ulosottoon. Mikä on järjestys, voiko työnantaja kuitata nettopalkasta ulosottolaskurin mukaisen summan saataviensa kuittaamiseen, ja näin ollen ulosmitattavaa ei enää jää. Vai ulosmitataanko nettopalkasta ensin, ja suojaosuuden yli jäävän osan työnantaja voi halutessaan, vaikka kokonaisuudessaan kuitata saataviensa suorittamiseksi? Silloinhan suojaosuus jäisi työntekijälle. Tosin tilanne johtaa siihen että varat eivät riitä vuokran jälkeen kohtuulliseen elämiseen ja erotus on haettava toimeentulotuen piiristä...

Vastaus

Sinun kannattaa ottaa yhteyttä kunnalliseen velkaneuvontaan, jossa osataan ottaa huomioon asiaan liittyvät säädökset ja se miten ne vaikuttavat yksittäiseen tilanteeseen. Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta löydät kuntien palveluiden yhteystiedot.

Oikeusministeriön sivuilla on tietoa velallisen suojaosuudesta:  velalliselle pitäisi jäädä suojaosuutena 22,69 euroa päivää kohti ja 8,14 euroa päivässä kutakin hänen elatuksensa varassa olevaa perheenjäsentä kohden.

Kommentit (0)

Vastauksesi