TV:ssä rikollisilla on aina tili Sveitsissä tai cayman- saarilla.

TV:ssä rikollisilla on aina tili Sveitsissä tai cayman- saarilla.

TV:ssä rikollisilla on aina tili Sveitsissä tai cayman- saarilla. Mitä sillä oikeastaan tarkoitetaan, mikä tekee noista tileistä niin erityisiä? Jos niitä ei kerran pysty jäljittämään, niin miten niille sitten talletetaan rahaa tai miten niistä nostetaan rahaa? Voisinko vaikka minä avata tilin jompaankumpaan paikkaan? Miten minun silloin pitäisi toimia?

Vastaus

Kyseisten maiden tiukkaan pankkisalaisuuteenhan nuo maininnat viittaavat. Esimerkiksi sveitsiläispankkien ei ole tarvinnut antaa viranomaisille tietoja tileistä tai tilinomistajista. Tämä käytäntö on palvellut veronkiertoa ja rikollisen rahan piilottelua.
Nykyään Sveitsikin on joutunut raottamaan pankkisalaisuutta OECD:n uhattua laittaa Sveitsin mustalle listalle muiden veroparatiisimaiden joukkoon, ks. mm.
http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2010/02/13/pankkisalaisuuden-tuleva...

Pankkitili Sveitsissä tai Cayman-saarilla on täysin laillinen, mutta rahalaitoksiin tehtyjen talletusten korot ovat veronalaisia ja oman maan verottajalle pitää ilmoittaa myös ulkomailla olevat varat. Voit avata tilin, kunhan olet 18 vuotta täyttänyt.

Ohjeita tilin avaamiseen Sveitsissä ja Cayman-saarilla löytyy mm. seuraavista linkeistä:

http://www.swissbanking.org/en/home/finanzplatz-link/faq.htm

http://www.ehow.com/how_2252736_open-bank-account-cayman-islands.html

Kommentit (0)

Vastauksesi