Turun Kaupunginteatteri Holmbergin ohjaamana, teki 70-luvulla aivan mahdottoman...

Turun Kaupunginteatteri Holmbergin ohjaamana, teki 70-luvulla aivan mahdottoman...

Turun Kaupunginteatteri Holmbergin ohjaamana, teki 70-luvulla aivan mahdottoman mainion Seitsemän Veljestä. Miksi, oi miksi tätä näytöstä ei saa videona, ts. dvd:nä. Olenko ainoa joka tätä pyytää? Ja: Kuinka monta meitä pitäisi olla, että tämä jykevä kappale saataisiin kotitallennemuotoon? Täytyykö nyt nousta barrikaadeille? Kysehän on nyt myös yleissivistyksestä, eikös olisi kiva, että me kaikki tutustuisimme näin (Turun Kaupunginteatterin esityksen) Seitsemään Veljekseen?

Vastaus

Hei!

Kalle Holmbergin Turun kaupunginteatterille ohjaama sovitus Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä oli 1970-luvun suuria teatteritapauksia. Näytelmä sai ensi-iltansa vuonna 1972. Mukana oli joukko vuosikymmenen tähtinäyttelijöitä, kuten Esko Salminen, Heikki Kinnunen, Vesa-Matti Loiri ja Juha Muje.

Ylen taltiointi näytelmästä on esitetty televisiossa useaan otteeseen. Matti Tapion ohjaama taltiointi esitettiin viimeksi Yle Teemalla 14.2. ja 15.2.2009.

Näytelmätaltiointia ei näytä olevan saatavilla Ylen tallennemyynnissä. Voit kuitenkin ehdottaa sen ottamista tallennevalikoimaan. Lähetä sähköpostia osoitteeseen tuote.info@yle.fi.

Lähteet:
http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=4&ag=90&t=&a=6744
http://yle.fi/teema/sininenlaulu/artikkeli.php?id=370
http://www.elonet.fi/title/ek2tw7/
http://yle.fi/tallennemyynti/

Kommentit (0)

Vastauksesi