Tunnistatteko kyseistä logoa (kuvassa)?

Tunnistatteko kyseistä logoa (kuvassa)?

Kuvat: 
4 vastausta

Valitettavasti kukaan vastaajistamme ei tunnistanut logoa. Tunnistaisikohan lukijamme?

Kommentit (0)
17.07.201722:19
19651
62

Eipä ihan suoralta kädeltä onnistunut. Harmi, kun kysyjä ei ole kertonut, missä logo on, ja onko se varmasti oikein päin noin. Enemmän perustietoja kysymyksiinne, arvoisat kysyjät!

Materiaali näyttäisi olevan paksuhkoa kangasta tai vastaavaa, joten arvelisin sen olevan reppu tai kassi tms. Lentolaukku?

Logo saattaisi olla muunnos erilaisissa ilmailuyhteyksissä käytetystä Speedbird-kuviosta, joka on 1930-luvulla tehty tyylitelty  lintulogo Imperial Airways - yhtiölle ja joka periytyi sitten BOAC-yhtiölle. Tyylitelty siten, että siinä on nähtävissä lentävän linnun hahmo siivet auki.

Tuo 30-luvun Speedbird oli toki tukevahko ja kulmikas. Samaa kuviota ovat jäljitelleet monet muut lentoyhtiöt ja lentokonetehtaat tms, milloin hoikempana, lennokkaampana, kulmikkaampana, viiruina tai kerrottuna. Se on ollut jonkinlaisena versiona  esim. Cessna 50 ja 60 -koneissa, mm. yhtiöiden Austrian Airlines, Turkish Airlines,  Cathay Pacific jne logona. Lähinnä tuota kysyjän kuviota taisi olla muuan vietnamilainen ilmailulogo, jota oli meikäläisen atk-taidoilla mahdoton saada kopioiduksi tänne.

Yksinkertaistetuin versio lienee tällä hetkellä British Airwaysin logo vuodelta 1997, joka on yhä käytössä - pelkkä nauhamainen lennokas viiva, joka on tavallaan kuin puolet tuosta kysyjän kuviosta yksinkertaistettuna.

Kertokaa, hyvät ihmiset, keksittekö paremman selityksen?

 

Kommentit (0)
18.07.201712:28
19651
46

Hyvää työtä, Joonas.

Kukri on nepalilainen veitsi. Tuo logo tuolla Kukri Sports-sivulla ei kyllä ole ihan kassilogon näköinen, vaikka pystyyn nostaisi, mutta kuva veitsestä voi viitata siiihen. Tai ehkä sports-sivun logo on kanji, joka viittaa veitseen...

 

Edit: Kukri sports - firmalla on sotilastausta, Gurkhat ja RAF, tulos rugbya, Flying Kukris. Wikistä löytyvillä vaatteilla on erilaisia värejä, punaista, mustaa, valkoista. Firman bägit ovat toisinaan sini-harmaan kirjavia, toisinaan punaisia, jopa vihreitä. Laukuissa nyt näkyvä logo on tuo K.ta muistuttava. Katselin itämaisia kanjimerkkejä ja aakkosia. Monista löytyy kuvioita, jotka muistuttavat Kukrin logoa - sekä kysyjän lähettämää. Eipä aukene länsimaiselle päälle noin vain.

Kommentit (0)
18.07.201709:55
611
25

TinEye:n reverse image search löysi kuvalle vastaavuuden Redditistä. Redditissä oli myös kyselty kuvassa olevaa logoa ja arveltiin, että se näyttää hieman Kukri:lta ja kerottiin, että kyseinen logo on laukussa. Mitään varmaa tietoa ei kumminkaan löytynyt, että minkä logo se on.

 

Edit: Itse en tiedä, mikä tuo Kukri on mitä tuolla Redditissä ehdotettiin. Löysin vain http://www.kukrisports.com/, mutta heidän logonsa ei mielestäni näytä samalta

Kommentit (0)

Vastauksesi