Tumman suklaan terveysvaikutuksista on uutisoitu ahkerasti.

Tumman suklaan terveysvaikutuksista on uutisoitu ahkerasti.

Tumman suklaan terveysvaikutuksista on uutisoitu ahkerasti. Epäselväksi on kuitenkin jäänyt, miten tummasta suklaasta on kyse. Riittääkö Fazerin tai Maraboun tumma vai tarvitaanko 50-90% kaakaota sisältäviä erikoissuklaita, ennen kuin nuo terveysvaikutukset on täysimääräisesti havaittavissa?

Vastaus

Kiitos kysymyksestä.

Mitä tummempaa suklaa on, sitä terveellismpää se on. Terveysvaikutus nimittäin riippuu suklaan määrästä.

Yleisesti ottaen tummissa suklaissa on kaakaota vähintään 40 prosenttia, kaikkein tummimmissa jopa yli 80 prosenttia.

Eli Fazerin tai Maraboun tummat eivät terveysvaikutuksien kannalta ole se paras vaihtoehto. Aivan tolkuttomasti suklaata ei kannata kuitenkaan ryhtyä syömään, sillä suklaassa on runsaasti rasvaa ja sokeria. Terveyden kannalta iloinen uutinen onkin, että jo pari palaa päivässä riittää.

Netistä löytyy lisää luettavaa:
http://www.verkkoklinikka.fi/?page=3307430&id=6188820
http://www.tietysti.fi/fi/T/TietystiUutiset/Suklaan-terveysvaikutukset-y...
http://www.cocovishop.com/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Spra...

Kommentit (0)

Vastauksesi