Tulipa taas katsottua - ties monennenko kerran - vapunpäivän Palmu-elokuva.

Tulipa taas katsottua - ties monennenko kerran - vapunpäivän Palmu-elokuva.

Hei!
Tulipa taas katsottua - ties monennenko kerran - vapunpäivän Palmu-elokuva. Olisin utelias Joel Rinteen yksityiselämästä; kun veljensä Jalmarin ja esim. Tauno Palon perheistä ja jälkeläisistä on kerrottu niin paljon. Oliko Joel Rinteellä omaa perhettä? Vaimoa, lapsia? Vai elikö tämä karismaattinen näyttelijä koko elämänsä poikamiehenä?

Vastaus

Joel Rinteen (6.6.1897 - 3.12.1981) pitkään uraan mahtui teatterin lisäksi useita elokuvarooleja ja radioesiintymisiä. Komisario Palmun elokuvahahmo lienee Rinteen tunnetuin. Vuonna 1973 hänelle myönnettiin akateemikon arvo.

Rinne muistelee uraansa muistelmateoksessaan Jopin kirja (Tammi , 1967). Kirjassa hän keskittyy kertomaan lähinnä työstään, rooleistaan ja työtovereistaan. Sen sijaan yksityiselämästään ja perheestään Rinne ei juurikaan tarinoi. Suomen kansallisbiografian mukaan Rinteen ensimmäinen vaimo oli näyttelijä Rosa Helminen vuosina 1923 - 1931. Toisen kerran Rinne avioitui vuonna 1936 Saga Rikbergin kanssa. Lapsia liitoissa syntyi kolme tyttöä (1924, 1937 ja 1942).

Lähteet:
Rinne, Joel: Jopin kirja (Tammi, 1967)
Suomen kansallisbiografia 7. (Suomalaisen kirjallisuuden seura, 2006)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Joel_Rinne

Kommentit (0)

Vastauksesi