Tuli tässä mieleen kun teen tutkimusta siitä että miten viinirypäleestä tulee...

Tuli tässä mieleen kun teen tutkimusta siitä että miten viinirypäleestä tulee...

Tuli tässä mieleen kun teen tutkimusta siitä että miten viinirypäleestä tulee rusina, vai tuleeko siitä edes. Haluaisin tietää, että millä tavalla se pitää oikeasti kuivattaa, missä, kuinka kauan, miten, tarviiko jotain erikoisvälineitä...ja tarvitaanko rusinaan mitään muuta kuin kuivatettu viinirypäle? Esim. jotain säilytysaineita, makeutusaineita tai vastaavia?

Vastaus

Rusinat ovat kuivattuja viinirypäleitä. Ne kuivataan joko auringossa tai kuivatusuunissa, kunnes kosteus on 15–25 prosenttia.

Rusinat ovat erittäin makeita, koska niissä on sokereita noin 67-72 prosenttia, josta noin puolet on hedelmäsokeria.

Luomurusinoita ei ole käsitelty rikkidioksidilla, muut usein on. Muita säilytysaineita ei tarvita. Rusinoiden pintakäsittelyyn käytetään myös kasviöljyä.

Rusinoiden sisältämä sokeri kiteytyy jos niitä säilytetään pitkään. Näin kuivista rusinoista tulee rakeisia, eivätkä ne pilaannu.

Lähteet:
http://en.wikipedia.org/wiki/Raisin
http://fi.wikipedia.org/wiki/Rusinat
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=428&lang=fi

Kommentit (0)

Vastauksesi