Tsau,Mikä olikaan maailman suurin puu, onko se The General Sherman vai joku...

Tsau,Mikä olikaan maailman suurin puu, onko se The General Sherman vai joku...

Tsau,
Mikä olikaan maailman suurin puu, onko se The General Sherman vai joku muu nykyään? Jos se on TGS, niin millä mitoilla? Toiseksi ja kolmanneksi suurimmat mitatut maailmassa?

Vastaus

Tsau, tsau!

Maailman suurimmat puut ovat Sequoian kansallispuistossa, joka sijaitsee Yhdysvalloissa, Kalifornian osavaltiossa. Jokaisella suurimmalla puulla on täällä oma nimensä, joka on annettu useimmiten menestyksekkään amerikkalaisen kenraalin mukaan. Puut ovat mammuttipetäjiä, joiden amerikkalainen nimitys on sequoia.

Tilavuudeltaan maapallon suurin puu ja samalla suurin elävä eliö on nimetty kenraali Shermanin mukaan, kuten kysymyksessä arvellaan. Kenraali Shermanin mitat ovat: tilavuus 1490 kuutiometriä, paino 1300 tonnia, korkeus 84 metriä, rungon halkaisija tyvessä 11,1 metriä ja 55 metrin korkeudessa 4,3 metriä, suurin oksan halkaisija 2,1 metriä. Puun iäksi on ilmoitettu eri lähteissä 2100-2700 vuotta. Toiseksi suurin puu on Kenraali Washington ja kolmanneksi suurin Kenraali Grant.

Ympärysmitaltaan maailman suurin puu on sen sijaan Oaxacassa, Meksikossa, kasvava sypressi. Sen ympärysmitta on 49,4 metriä.

Lähteitä:
http://www.metsatrans.com/Lehdet/maailmansuurimmatpuut.pdf
http://www.kaweahcommonwealth.com/Hiking-Big_Trees.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/General_Grant_tree
http://www.trails.com/tcatalog_trail.asp?trailid=HGS510-094

Kommentit (0)

Vastauksesi