Toistuuko Luontoillassa samoja kysymyksiä? joihin vastataan

Toistuuko Luontoillassa samoja kysymyksiä? joihin vastataan

Miten Luontoillan kysymykset vastataan, ennakolta lähetetyistä tai puhelinsoitot suoran lähetyksen aikana? Eikö sielläkin toistu samoja kysymyksiä? ja silti niihin vastataan, kun se perustuisi tiuetysti siihen, että kerta kaikkiaa ihmiset tekevät samoja luontohavaintoja, jotka kiinnostavat tai pohtivat niitä mielessään: " 3 vastausta 13.12.201612:14 Helsingin kaupunginkirjasto Henkilökohtaisesti en koe ongelmaksi ns. helppoja kysymyksiä - jos kysyjä ei ole osannut kaivaa tietoa esiin, hän voi sitä meiltä kysyä. Joitain kysymystyyppejä löytyy, joihin ei oikein jaksaisi vastata, kuten koululaisten kotitehtävät, mutta silloinkin täytyy isällisesti tai äidillisesti koettaa ohjata isänmaan toivot tietojen lähteille, ei antaa vastauksia valmiina. ".

Vastaus

Luontoilta on todellinen radio-ohjelmien klassikko. Ensimmäinen lähetys radioitiin huhtikuussa 1975. Vuonna 1985 julkaistiin ohjelman mielenkiintoisimmista kysymyksistä koottu ensimmäinen kirja. Seuraavat osat tulivat vuosina 1988 ja 1995. Näistä kolmesta kirjasta kerätty kokoomateos ilmestyi vielä 1997. Sen johdantoluvussa kerrotaan, että kahdenkymmenen ensimmäisen vuoden aikana asiantuntijat vastasivat noin 12 000 kysymykseen. Puhelimitse, kirjeillä tai korteilla yleisö oli toimittanut heille 150 000-200 000 kysymystä.

Kun lukemat ovat näin suuria, on selvää että samoja kysymyksiä lähetetään toistuvasti. Ohjelman tekijöillä on varmaan kohtalaisen hyvä tuntuma kysymyksiin ja käsitys siitä, mitä asioita kysellään yhä uudestaan. Kirjassa mainitaan, että sen sivuilla on paljon monesti eri Luontoilloissa toistettuja kysymyksiä. Samasta kysymyksestä saattaa tulla vähän eri variaatioitakin. Ohjelman historia on niin pitkä etteivät kuuntelijatkaan varmaan muista jotakin kauan sitten ratkottua kysymystä, joten ei haittaa, jos siihen vastataan joskus myöhemmin uudelleen. Kuulijakuntakin vuosien saatossa vaihtuu sen verran, ettei pieni kertaus pahaa tee. Kun osa kysymyksistä tulee puhelimitse suoraan lähetykseen, ei esikarsintaa ainakaan näiden kysymysten osalta edes voida tehdä.

Kommentit (0)

Vastauksesi