Toimistomummo

Toimistomummo

Muutama vuosi sitten joku mainostoimisto etsi hype-huumassaan konttoriinsa toimistomummoa. Kahvinkeittoa, sukan kudontaa ja muuta kevyttä sisähommaa. Tämä oli siis ennen taantumaa kun rahaa oli niin, että ei paskalle taivuttu. Tästä hausta oli muistaakseni juttua Hesarissa. Valittiinko hommaan oikeasti joku? Jos valittiin onko hän vielä töissä vai miten kävi kun talouskäyrät alkoivat kurkotella alas päin?

Vastaus

Toimistomummon idea syntyi kaiketi jo vuonna 2004, kun mainostoimisto Bob Helsinki alkoi etsiä mummoa toimitiloihinsa tuomaan kodikkuuden tuntua, kuuntelemaan ihmisten murheita ja laittamaan kotiruokaa. Helsingin Sanomien 17.4.2005 päivätty uutinen kertoi mummon pestiin löytyneen 65-vuotiaan entisen pitopalveluyrittäjän. Mainostoimiston mukaan hän "tasapainottaa henkisesti" keski-iältään 29-vuotiasta bobilaisten porukkaa. Sittemmin mummo vaihtui vaariksi, joka bloggaa yrityksen sivuilla nimimerkillä Bobin vaari.

Myöhemmin mummoa tai vaaria on etsitty työpaikkailmoituksella ainakin tamperelaiseen ohjelmistoalan yritykseen Bitwiseen ja Espoossa sijaitsevaan verensokerimittareita valmistavaan Mendor Oy:hyn, joten ajatus on kiinnostanut muitakin.

Kommentit (0)

Vastauksesi