Toiminimen (yrityksen) myyminen

Toiminimen (yrityksen) myyminen

Haluaisin myydä kaikki noin kymmenen vuotta sitten perustamaani mikrokokoiseen sivutoimiseen toiminimellä toimivaan IT-alan koulutus- ja konsultointiyritykseeni liittyvän digitaalisen ja fyysisen aineiston sisältäen dokumentaatiot, koulutus- ja konsultointityöt, verkkosivut, työkalut, palvelut jne. Toimintani on ollut kokonaan tietoon perustuvaa ja suurimmaksi osaksi digitaalista eikä lainkaan paikkaan sidottua. Fyysisiin liiketiloihin tai varastoon ei ole ollut tarvetta. Yritykselläni ei ole velkaa, ei liiketiloja eikä mitään fyysistä omaisuutta. Olen pitänyt kaksinkertaista kirjanpitoa ja dokumentoinut toiminnan hyvin tarkkaan. Olen valmis luopumaan yrityksen toiminimestä, lopettamaan tarpeettomat palvelut, maksamaan viimeiset laskut ja siirtämään tarpeelliset palvelut uudelle yrittäjälle. Mitä kauppapaikkoja netistä löytyisi, jonne voisin laittaa myynti-ilmoituksen yrityksestäni? Mitä kaikkia muita asioita minun on vielä huomioitava yritystäni myydessä? Mistä kaikkialta voisin saada lisäapua yritykseni myymiseen? Kiitos paljon.

Vastaus

Suomen Yrittäjät voisi olla sellainen taho, josta saa puolueetonta lisätietoa yrityksen myymisestä. Jo heidän verkkosivuiltaan löytyy tietopaketti yrityksen omistajanvaihdoksesta: https://www.yrittajat.fi/yrittajan-abc/omistajanvaihdos-316477 

Myös kunnilla on omia yrityspalvelujaan, mutta ne taitavat olla suunnattuja enemmän yritystä perustaville, mutta kysyä voi aina.

Kommentit (0)

Vastauksesi