Todella kylmillä alueilla avantouintia?

Todella kylmillä alueilla avantouintia?

Harrastavatko esim eskimot ja muut todella kylmien alueiden asukkaat avantouintia? Tarkoitan Suomea kylmempiä alueita.

2 vastausta

Avantouinti on käytännön syistä kylmempien talvisäiden alueiden laji. Pohjoismaat, Baltia ja Venäjä mainitaan erityisesti seutuina, joissa talviuintia harrastetaan. Usein avantoon pulahdetaan saunasta. Myös Pohjois-Amerikasta ja Kanadasta löytyy kylmän veden ystäviä.

Sen sijaan Grönlannin, Alaskan ja Kanadan pohjoisimpien osien alkuperäiskansojen avantouinnista ei löytynyt tietoa. Olisiko niin, ettei todella arktisissa oloissa arkea elettäessä koeta erityistä tarvetta mennä kylmään veteen noin huvittelumielessä? Meillehän se on mukavasti kirpaiseva, joskus jopa eksoottinen kokemus, jonka jälkeen vetäydytään lämpimiin sisätiloihin. Lisäksi myös joillakin alueilla jääkarhujen uhka on todellinen.

Verkkolöydösten perusteella talviuinnin ja avantouinnin harrastajat saattavat kyllä joskus matkustaa hyvinkin pohjoisille seuduille etsimään erikoisempia olosuhteita.

 

Kommentit (0)
17.02.201921:28
14924
16

Kirjaston vastauksen voisi ehkä tiivistää sanomalla että avantouinti on suosittua taigavyöhykkeellä (eli subarktisella metsävyöhykkeellä), missä lämmitys on perinteisesti onnistunut puuta polttamalla, mutta arktisella alueella energialähteet ovat niin vähissä, ettei lämpöä ehdoin tahdoin hukata.

Kommentit (0)

Vastauksesi