Tiina Tiikeri oli Sleeppareitten laulajana 80-luvulla. Kristiina Helander...

Tiina Tiikeri oli Sleeppareitten laulajana 80-luvulla. Kristiina Helander...

Tiina Tiikeri oli Sleeppareitten laulajana 80-luvulla. Kristiina Helander lienee oikea nimi? Kaikki tieto naisesta kiinnostaa, onko lapsia, ikä, vanhemmat, asuinpaikka jne.

Vastaus

Tiina Tiikerin ristimänimi on todellakin Kristiina Helander. Vuonna 1961 syntynyt laulajatar vietti lapsuutensa Lohjalla isoäitinsä kanssa, mistä hän isoäidin kuoleman jälkeen muutti äitinsä luo Lahteen.

Vuonna 1980 Mato Valtonen ja Sakke Järvenpää tapasivat Helanderin nuorison suosiman Nova-talon kahvilassa ja pyysivät hänet laulajaksi Sleepy Sleepers-yhtyeeseen. Helanderista tuli Tiina Tiikeri, jonka prätkämimmimäinen imago ja räiskyvä olemus kelpasivat tyyli-idoliksi nuorille naisille ja seksisymboliksi miehille.

Viisivuotisen Sleeppari-uransa jälkeen Tiina Tiikeri kokeili kynsiään sooloartistina. Dave Lindholm kokosi bändin, jonka säestyksellä Tiina teki levyn Etsin (Pyramid, 1985). Yhtä lukuunottamatta kaikki levyn tekstit ovat laulajan kynästä.

Sooloura kesti vuoden verran, minkä jälkeen Tiina Tiikeri hylkäsi rock-maailman täysin ja palasi Kristiina Helanderiksi. Vuonna 2003 ilmestyneessä lähdetekstissä mainitaan, että hänellä on saksalainen avopuoliso ja kaksi poikaa.

Lisää tarinoita Tiina Tiikeristä ja muista ihanista naisrockareista voi lukea Arja Ahon ja Anne Taskisen teoksesta Rockin korkeat korot (WSOY, 2003).

Lähde:
http://www.helmet.fi/record=b1658641~S9*fin

Kommentit (0)

Vastauksesi