Tietojen poisto Googlesta?

Tietojen poisto Googlesta?

Uutisissa oli, että nyt voi pyytää Google poistamaan kaikki itseään koskevat hakutulokset. Miten tämä käytännössä tapahtuu ja onko jossain linkkiä mistä tämä pyyntö voidaan tehdä?

Vastaus

Eu-tuomioistuin ei vielä ole ottanut kantaa siihen, mitä tietoja yksityinen ihminen voi vaatia Googlen poistavan. Google itse vakuuttaa poistavansa  kaikenlaisen käyttäjää vahingoittavat henkilötiedot, jota voisi käyttää identiteettivarkauteen tai taloudelliseen petokseen.Google soveltaa tätä poistokäytäntöä tapauskohtaisesti. Google myös vakuuttaa poistavansa käyttäjää vahingoittavat loukkaavat valokuvat. Tietojen poistamista varten tulee olla yhteydessä Googlen verkkovastaavaan.

Kommentit (1)
Kannattaa kuitenkin muistaa, että Googlen tarjoama palvelu on hakukone, joka etsii tietoa... Kannattaa kuitenkin muistaa, että Googlen tarjoama palvelu on hakukone, joka etsii tietoa muiden ylläpitämiltä verkkosivuilta. Jos Google poistaa hakutuloksistaan linkin jollekin verkkosivulle, se ei vaikuta mitenkään kyseisen verkkosivun sisältöön.
21.5.2014 15:18 T. Lainio 4743

Vastauksesi