Tietoa kartanosta

Tietoa kartanosta

Hei, Mistä saisin tietoa Haapaniemen kartanosta, joka sijaitsee/on sijainnut Nokialla (ex pohjois-Pirkkalassa). Onko jossain saatavilla esim. luetteloita siitä, keitä kyseisessä kartanossa on asunut/työskennellyt. Kiitos.

Vastaus

Kirja Suomen maatilat, II osa (1932) kertoo lyhyesti Haapaniemen kartanon omistajista kirjan ilmestymiseen asti. Kirja on luettavissa verkon kautta. Sukutilat -palvelun kautta. Palvelun kautta voi hakea tilan nimen tai paikkakunnan mukaan.

Lisätietoja tilasta voi etsiä esimerkiksi kirjasta Nokian ja Pirkkalan historia : yhteinen Pirkkalan pitäjä 1865-1921 ja kuntien erilliset vaiheet 1990-luvulle. Jussi Koivuniemi, Mervi Kaarninen ja Pekka Kaarninen. )Nokian kaupunki, 1994).

Kartanosta löytyy tietoja myös Kansalliskirjaston digitaalisesta arkistosta. Sen  kautta voi etsiä ja lukea suurina osaa  vuotta 1930 vanhemmista suomalaisista lehdistä.  Palvelun kautta löytyvät löytyvä Matkasuuntia Suomessa -aikakauslehti 1/1888 kertoo esimerkiksi, että Haapamäen kartanon omistivat luolloin  varatuomari A. Törngrenin perilliset. Historiallinen aikakauslehti vuodelta 1920 taas kertoo, että kartanoa viljeli 1600-luvulla lampuoti oman väkensä kanssa. Myös Kotiseutulehti vuodelta 1921 kertoo Haapaniemen kartanosta. Kun artikkeleita lukee, kannattaa varmistaa, että kyse on varmasti oikeasta Haapaniemen kartanosta. Samannimisiä kartanoita on ollut muuallakin. 

 

 

 
 
Kommentit (0)

Vastauksesi