Tietääkö työkkäri omistamastani autosta?

Tietääkö työkkäri omistamastani autosta?

Eli jos kieltäydyn työstä "koska minulla ei ole autoa" ja työhön on pitkä matka, niin näkeekö työkkäri jostain että oikeasti omistankin auton?
Kannattaako siis auto olla mieluummin avopuolison nimissä, vai voiko työkkäri tarkistaa hänenkin tietonsa ja todeta, että ko. henkilöllä on kaksi liikenteessä olevaa autoa?

Vastaus
03.04.201715:07
2380
45

http://www.is.fi/tyoelama/art-2000001132005.html  kertoo seuraavaa:

----------- lainaus alkaa ------------

Näin Uudenmaan TE-toimisto kommentoi kilometrirajoja:

”Työttömyysturvalain mukaan henkilön työssäkäyntialue ulottuu 80 kilometrin etäisyydelle hänen asuinpaikastaan. Henkilöllä on kuitenkin pätevä syy kieltäytyä vastaanottamasta hänen työssäkäyntialueeltaan tarjottua työtä, jos hänen päivittäisen työmatkansa kesto ylittäisi kokoaikatyössä keskimäärin kolme tuntia ja osa-aikatyössä keskimäärin kaksi tuntia.

Henkilöllä on pätevä syy kieltäytyä vastaanottamasta hänen työssäkäyntialueensa ulkopuolelta tarjottua työtä, jos hänen päivittäisen työmatkansa kesto ylittäisi joukkoliikennevälinettä tai työnantajan järjestämää kuljetusta käyttäen kokoaikatyössä keskimäärin kolme tuntia ja osa-aikatyössä keskimäärin kaksi tuntia.”

----------- lainaus loppuu ------------

Seuraava on spekulaatiota, en tiedä asiasta:

Nyt mielenkintoinen kysymys onkin, voidaanko työnhakijalta edellyttää oman auton käyttöä työmatkoihin, jotta tuo kolmen tunnin raja alittuisi. Jos näin, niin oikeustajuni mukaan verotuksessa tuli voida vähentää kilometrikorvaus oman ajoneuvn käytöstä työmatkoihin.

Kommentit (0)

Vastauksesi