Tiedättekö joitain hyviä ruotsinkielisiä kirjoja, jotka tukisivat ruotsin...

Tiedättekö joitain hyviä ruotsinkielisiä kirjoja, jotka tukisivat ruotsin...

Hei. Tiedättekö joitain hyviä ruotsinkielisiä kirjoja, jotka tukisivat ruotsin kielen oppimista? Ruotsia on tullut opiskeltua jo yli kuuden vuoden ajan, mutta silti etenkin lauseiden muodostus on hankalaa. Onko kirjastossa laadukasta ruotsin kielistä kirjallisuutta? (esim. helposti ymmärrettäviä novelleja). Etenkin sellaiset kirjat kiinnostavat, joissa on toisella sivulla teksti ruotsiksi ja toisella sivulla sama teksti suomeksi. Olen törmännyt muissa kielissä tällaisiin novellikirjoihin ja ne tehostivat oppimista. Onko sellaisia ruotsin kielellä?

Vastaus

Kaksikielisiä teoksia ei valitettavasti löydy, mutta niitä korvaa helposti lainaamalla saman kirjaa kahdella. Myös esim. ruotsinkieliset nuortenromaanit voisivat olla hyvä vaihtoehto! Äänikirjojen kuunteleminen on myös hauska ja tehokas tapa opiskella.

HelMet-aineistohausta voit hakea asiasanalla "lättlasta böcker" helppolukuisia ruotsinkielisiä kirjoja. Voit rajata pudotusvalikosta haun koskemaan vain aikuisten aineistoa tai kieliä/ kielikursseja.
Ks. esim.
http://www.helmet.fi/search~S17*fin/?searchtype=X&searcharg=l%C3%A4ttlas...

Kommentit (0)

Vastauksesi