The Traveling Wilburys

The Traveling Wilburys

Levyllä The Traveling Wilburys vol. 3 esiintyvät Spike, Muddy, Clayton ja Boo Wilbury. Kuitenkin ensimmäisellä levyllä "taiteilijanimet" ovat Lefty, Nelson, Charlie, Otis ja Lucky Wilbury (joista Lefty eli Roy Orbison kuoli v. 1988, ja toinen levy omistettiin hänen muistolleen).
Mistä syystä yhtyeen jäsenet vaihtoivat "salanimensä"?

Vastaus

Syystä nimenvaihtoon ei löytynyt mm. levyjen juhlapainoksesta, jossa kerrotaan yhtyeen synnystä. Yhtyehän oli supertähtien (George Harrison, Bob Dylan, Roy Orbison, Jeff Lynne ja Tom Petty) projekti, jonka oli tarkoitus toimia matalalla profiililla. Heille oli kehitelty salanimet, ja kunkin supertähti-identiteetti oli taka-alalla. Levyn kansiteksteihin oli luotu mielikuvituksellinen Monty Python -henkinen tarina Wilburys -suvun vaiheista. Salanimet oli valittu kevyellä kädellä ja nopeasti.

Traveling Wilburysin kahdella levyllä soittivat Wilburys klaanin eri jäsenet, vaikka taustalla olivatkin samat todelliset muusikot. Bändin toiminnan lakattua erityisesti Harrison hyödynsi jatkuvasti vaihtuvia Wilbury -suvun nimiä salaniminä eri projekteissa.

Kommentit (0)

Vastauksesi