Terve,Sitruuna on tosi hapanta (paljonko ph?) ja sitä voi syödä sellaisenaan.

Terve,Sitruuna on tosi hapanta (paljonko ph?) ja sitä voi syödä sellaisenaan.

Terve,

Sitruuna on tosi hapanta (paljonko ph?) ja sitä voi syödä sellaisenaan. Onko kolajuomien ph todella 1? Paljonko rikkihapon ph? Ja lopuksi varsinainen kysymys: Mikä on emäksisintä mitä ihminen normaalin sapuskan mukana syö? Kuinka emäksisistä voi syödä turvallisesti ja paljonko sen ph on?

Vastaus

Useimpien elintarvikkeiden PH-arvo on välillä 3 - 8. Lievästi emäksisiä ovat esimerkiksi kananmunanvalkuainen ja ruokasooda, joiden pH on 7 - 8,5. Lipeäkala on ainoa selvästi emäksinen elintarvike. Sen pH on noin 10,5, koska kalan valmistuksessa käytetään emäksistä kalkkisoodaa. Erittäin emäksisiä (pH yli 10,5) voivat olla pesuaineet.

Sitruunan pH -arvoksi ilmoitetaan 2,3 - 2,4 ja kolajuomien 2,5. Rikkihapon pH on sitä alhaisempi, mitä vahvempi liuos on kyseessä. OVA-ohjeen mukaan 0,01 N rikkihapon pH on 2,1 ja 1 N rikkihapon pH on 0,3.

Lähteet:

http://www.ttl.fi/ova/rikkiha.pdf

http://fi.wikipedia.org/wiki/Happamuus

Häikiö, Irma: Kefy (WSOY, 2008)

Häikiö, Irma: Kemiaa elintarviketeollisuuden , koti- ja laitostalouden sekä ravitsemis- ja hotellipalvelujen peruslinjoille (WSOY, 1986)

Kommentit (0)

Vastauksesi