Terve,Onko Lasten Joulu -nimisellä joululevyllä, Joulupukin maa -nimisessä...

Terve,Onko Lasten Joulu -nimisellä joululevyllä, Joulupukin maa -nimisessä...

Terve,

Onko Lasten Joulu -nimisellä joululevyllä, Joulupukin maa -nimisessä laulussa esiintyvä Petra Kääriäinen mahdollisesti sama Petra Kääriäinen, joka esitti vuonna 1991 Tenavatähti -ohjelmassa kappaleen Minttu ja Ville. Jos tämä pitää paikkaansa, ihmettelen suuresti, miten hänen äänensä voi kuulostaa lapsen ääneltä hänen laulaessa laulua Joulupukin maa. Käsittääkseni levy on ilmestynyt nimittäin 2000-luvulla, jonka johdosta hänen olisi täytynyt olla jo aikuinen levyä tehdessä. Mistä tämä johtuu (jos siis sama henkilö)? Minkä ikäinen laulaja hän on nykyään ja onko hän esiintynyt muilla levyillä (jos eivät ole sama henkilö, niin kysymykset liittyen Joulupukin maa -laulun Petra Kääriäinen)?

Vastaus

Yleisradion äänilevystön tietokannassa Petra Kääriäisen esittämiksi kappaleiksi kerrotaan jo kysymyksessäsi mainitut kappaleet ( http://yle.fi/aanilevysto/firs2/nimi.php?Id=K%E4%E4ri%E4inen+Petra ) - muita ei sitten mainitakaan. Molemmat kappaleet on äänitetty vuonna 1991.

Lasten joulu -niminen CD on julkaistu ainakin vuonna 2003 ja tällä levyllä esiintyy myös Petra Kääriäinen ja uskoakseni hän esittää juuri tuon Joulupukin maa -kappaleen, vaikkei sitä Helmet-tietokantatiedoissa mainitakaan: http://www.helmet.fi/record=b1651394*fin . Kuitenkin kerrotaan, että alkuperäisäänitykset on tehty vv. 1971 - 97, ts. vaikka levy on julkaistu vasta äskettäin, niin kappaleet on äänitetty paljon aikaisemmin - Kääriäisen tapauksessa 1991. Tämä on uskoakseni selitys sille, miten äänensä on pysynyt heleänä vuosikymmenestä toiseen.

Mitään muita levytys- tai henkilötietoja Petra Kääriäisestä en löytänyt - liekö Petralla sukunimi vaihtunut tmv.

Kommentit (0)

Vastauksesi