Terve,Kysymys ruotsinlaivan vessasta. Ihmeellisen muotoisia pyttyjä?

Terve,Kysymys ruotsinlaivan vessasta. Ihmeellisen muotoisia pyttyjä?

Terve,

Kysymys ruotsinlaivan vessasta. Ihmeellisen muotoisia pyttyjä? Miksi pytyn sisäpuolinen korkeusmitta istumarenkaasta pytyssä lilluvaan veteen on niin pieni? Mantereella olevat pytyt ovat likimain saman kokoisia ja mittaisia, mutta laivassa jouduin istumaan tälläiselle matalamalliselle. Naiset eivät varmaan kiinnitä huomiota koko juttuun, mutta tietyn tyyppisille miehille ao. pytyllä istuminen ilman että uittaa itsensä on hankalaa. Liittyyykö outo mitoitus kenties siihen, että pytty toimii vähällä vedellä ja imulla? Lentokoneessa en ole käynyt vessassa eli onkohan siellä samanlainen mitoitus? Siellä luulisi olevan käytössä vielä niukemmin vettä kuin laivassa.

Vastaus

WC-laitteiden toiminta laivoissa ja lentokoneissa perustuu alipaineeseen. Myös pytyn muotoilu on suunniteltu tukemaan painovoimasta riippumatonta alipainejärjestelmää. Veden ja painovoiman sijasta alipaine kuljettaa viemäriveden ja vettä käytetään ainoastaan WC-kulhon huuhteluun, ei kuljettamaan jätettä. Alipaine-WC on hajuton, myös putkisto on alipaineistettu, joten hajuja ei sielläkään synny.
Muotoilunsa ja voimakkaan huuhtelun ansiosta WC-kulho pysyy pitkään puhtaana ja bakteerittomana. Voimakas imuääni WC:tä vedettäessä johtuu juuri alipainetekniikasta. Alipainetekniikalla toimivien WC-järjestelmien kehittäjä ja nykyinen johtava näiden laitteiden toimittaja on suomalainen Metra, aiemmin Wärtsilän nimellä tunnettu.

http://www.nautikulma.fi/index.php?type=0&id=130
http://helecon3.hse.fi/FI/yrityspalvelin/pdf/1999/Fsanitec.pdf
http://www.fluidfinland.net/Sisallys/Asiakas/finnair.pdf

Kommentit (0)

Vastauksesi