Tervehdys. Onko Pohjoiskorean johtaja Kim Jong Il:llä vaimoa/ lapsia?

Tervehdys. Onko Pohjoiskorean johtaja Kim Jong Il:llä vaimoa/ lapsia?

2 vastausta

Pohjois-Korean yksinvaltiaan Kim Jong Il:in yksityiselämästä ei tiedetä paljoakaan, sillä ”Rakas johtaja” ei ole halunnut tuoda perheasioitaan julkisuuteen. Epävirallisten lähteiden mukaan Kim Jong Il on edelleen naimisissa ensimmäisen vaimonsa Kim Young-suk:in kanssa, mutta mitään virallisia dokumentteja tästä liitosta ei ole olemassa. Heidän liitostaan syntyi vuonna 1974 tytär Sul-song.

Kim Jong Il:illä on ollut useita rakastajia, ja heidän asemansa on ollut yleensä merkittävämpi kuin ensimmäisen vaimon Kim Young-suk:in. Ennen kuin Kim Jong Il meni naimisiin, hän asui pitkään kuuluisan näyttelijättären, Sung Hye Lim:in kanssa. Heidän suhdettaan ei koskaan virallistettu. Näyttelijätär synnytti diktaattorille Jong-nam -nimisen pojan vuonna 1971.

Kim Jong Il:in toinen rakastaja (ja mahdollisesti myös vaimo) oli Ko Young Hi, joka menehtyi syöpään vuonna 2004. Ko Young Hi esiintyi usein Pohjois-Korean ”ensimmäisenä naisena”. Heidän liitostaan syntyi kaksi poikaa, Jong-chul (1981) ja Jong-ul (1984). Tämän jälkeen Kim Jong Il:in elämänkumppanina on nähty hänen entinen sihteerinsä Kim Ok.

Kim Jong Il Wikipediassa:
Suomeksi: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kim_Jong_Il
Englanniksi: http://en.wikipedia.org/wiki/Kim_Jong-il

Muita lähteitä:
The Daily NK:n artikkeli: http://www.dailynk.com/english/read.php?cataId=nk02300&num=219
Scrippsnews: http://www.scrippsnews.com/node/19155

Kommentit (0)
21.11.201910:05
25688
15

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-il kuoli 69-vuotiaana 17. joulukuuta 2011, minkä jälkeen hänen vuonna 1984 syntynyt poikansa Kim Jong-un tuli julkisuuteen. Nuoresta Kim Jong-unista tuli isänsä seuraaja Pohjois-Korean johtajana, kun hänet nimitettiin Pohjois-Korean armeijan ylipäälliköksi ja kommunistisen puolueen keskuskomitean johtoon.

 

Mitä Missä Milloin 2013. Kustannusosakeyhtiö Otava, Helsinki 2012, sivut 16 - 17 ja sivu 67.

Kommentit (0)

Vastauksesi